1 min. čitanja

Još dva broda za prijevoz LNG-ja u floti PKN Orlena

Još dva broda za prijevoz LNG-ja u floti PKN Orlena
Foto: GCaptain/Ilustracija

Brodovi će započeti plovidbu koncem ove godine, povećavajući mogućnosti tvrtke u nabavi prirodnog plina i time pridonoseći jačanju energetske sigurnosti Poljske.

'Święta Barbara' i 'Ignacy Łukasiewicz' dva su broda za prijevoz ukapljenog prirodnog plina (LNG) koji će se uskoro pridružiti floti poljske energetske tvrtke PKN Orlen. Svečanost njihova imenovanja održana je ovaj tjedan u brodogradilištu Hyundai Samho Heavy Industries u Mokpou u Koreji, priopćila je poljska naftna i plinska tvrtka PGNiG (dio PKN Orlena).

Brodovi će započeti plovidbu koncem ove godine, povećavajući mogućnosti tvrtke u nabavi prirodnog plina i time pridonoseći jačanju energetske sigurnosti zemlje, prenosi Energetika.

- Novi brodovi za prijevoz LNG-ja skupine Orlen još su jedan korak prema izgradnji energetske neovisnosti Poljske i razvoju poslovanja tvrtke na globalnom tržištu ukapljenog prirodnog plina - izjavio je Daniel Obajtek, predsjednik Uprave Orlena.

On je dodao kako se strategija diversifikacije uvoza plavog goriva, koja se temelji na isporukama LNG-ja i koja se provodi već nekoliko godina, pokazala učinkovitom i omogućila potpuno odustajanje od ruskih energenata u iznimno teškom razdoblju europske energetske krize.

- Tijekom tog vremena smo izgradili vještine koje ćemo koristiti za daljnju diversifikaciju dobave plina kako bismo zadovoljili potražnju naših kupaca u Poljskoj i drugim zemljama u okruženju. Prirodni plin ostaje strateški energent koji je neophodan ne samo u kućanstvima i kemijskoj industriji, već omogućuje učinkovitu i sigurnu transformaciju energije. Vlastiti brodovi za prijevoz LNG-ja proširuju logističke mogućnosti skupine Orlen, a time i povećavaju pouzdanost opskrbe smanjujući troškove transporta - zaključio je.

A.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.