2 min. čitanja

JEZIVA DEVASTACIJA Zaustavili smo kriminalnu betonizaciju uvale u Općini Tisno! Devastator prijavljen krim policiji!

JEZIVA DEVASTACIJA Zaustavili smo kriminalnu betonizaciju uvale u Općini Tisno! Devastator prijavljen krim policiji!
Foto: Čitatelj

Radi se uvali iza Prisike. Na djelu je ilegalno nasipanje mora, a mul je izgrađen prije nekih desetak dana. Nasipalo se more i dio obale do velikih metalnih vrata. 

Sa stravičnim fotografijama koje doslovno bole kada ih se gleda javio nam se još jedan čitatelj. Netko kome nije stalo do zemlje po kojoj svakodnevno hoda odlučio je da može silovati, mijenjati i uništavati prirodu, pomorsko dobro i zaštićeni obalni pojas! I to ovim ušasnim, primitivnim i neoprostivim nasipavanjem mora.

- Da stvar bude žalosnija taj teren ima pristup sa lijeve strane mula, tako da nije bilo potrebe nasipavati more - napisao je čitatelj.

Odmah smo se javili Općini Tisno i obavijestili ih o ovom slučaju devastacije zaštićenog obalnog pojasa, mora i pomorskog dobra. Komunalno redarstvo iz Tisnog u brzom je roku izašlo na teren i ustanovilo kako se radi o teškoj povrdi Zakona.

- To je evidentno potpuno ilegalno, radi se o betoniziranju u zaštićenom obalnom pojasu. Sve je zaustavljeno, a prijava protiv osobe koja je pokrenula nasipavanje mora ide inspektorima Lučke uprave Šibensko-kninske županije, ali i krim policiji - rekao nam je komunalni redar iz Općine Tisno.

Kao i uvijek pratit ćemo razvoj situacije i oslobađanje pomorskog dobra te vas informirati o nastavku slučaja ove jezive devastacije koja je ipak zaustavljena!

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.