1 min. čitanja

JELSA TRAIL Plejada trkača rutom poznate hvarske procesije

JELSA TRAIL Plejada trkača rutom poznate hvarske procesije
Foto: TZ Jelsa

JELSA – U Jelsi se ovaj vikend skupila cijela plejada trkača na prvom izdanju utrke Jelsa Trail. Trčalo se rutom poznate hvarske procesije „Za križen“, koja se održala 8 dana prije utrke.

U utrci je sudjelovalo više od 250 trkača iz Hrvatske, Srbije i BIH. Osim što su testirali svoju izdržljivost, trkači su tijekom utrke uživali u hvarskim krajolicima, poput Starogradskog polja koje je pod zaštitom UNESCO-a. Utrka je realizirana kroz suradnju Turističke zajednice općine Jelsa i Udruge Dalmacija Trails, inače organizatora jedne od najvećih hrvatskih trail utrka – Dalmacija Ultra Trail.

Utrka je imala tri dužinske kategorije: Srdelica (5 km), Škarpina (11 km) i Šanpjer (20 km)

Najbrži u utrci Srdelica u muškoj kategoriji bio je Lovre Buzolić, dok je u ženskoj kategoriji najbrža bila Anamari Bešker. U utrci Škarpina među muškarcima najbrži je bio Leo Zlokić, dok je među ženama najbrža bila Anemarija Rajčić. Najbrži u 20 kilometarskoj utrci Šanpjer bio je Aleksandar Balažinec, dok je u ženskoj kategoriji pobjedu odnijela Jadranka Žilić.

Medalje su podijeljene za prva tri mjesta u svim trkačkim kategorijama, a zanimljivo jeda se na medaljama nalaze motivi hvarske čipke, koja također nosi oznaku UNESCO baštine.

Jedinstvenost Jelsa Traila leži u spoju hvarskog zelenila i jadranskog plavetnila, tipične mediteranske slike koju su sudionici gledali dok su trčali kroz hvarske maslinike, vinograde i polja, uz mirise i zvukove mora. Hvar se inače može pohvaliti s čak 6 znamenitosti urštenih na popis UNESCO-a.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.