2 min. čitanja

Jedriličari pulskog Uljanika u Monacu

Jedriličari pulskog Uljanika u Monacu
Foto: Jedriličarski klub Uljanik (Facebook)

MONACO - Na natjecanju u Monacu, uz 15 ekipa iz cijeloga svijeta, na tradicionalnoj pozivnoj regati Monaco Optimist Team Race boje Hrvatske brani Jedriličarski klub Uljanik.

Srebrne medalje s prošlogodišnjeg izdanja ove godine branit će: Edi Jurman, Ema Grabar, Ivano Kaić iMatteo Matković. Svečano otvaranje regate je danas u 18 sati, dok natjecanja počinju u četvrtak i traju sve do nedjelje.

- Evo nas, pravac Principauté de Monaco! Grad-država monarhijskog političkog uređenja, smještena na obali Sredozemnog mora nedaleko od talijanske granice. Jeste li znali da je Monako najgušće naseljena država na svijetu i s ukupnom površinom od 2,03 kvadratnih kilometara druga je najmanja država na svijetu! Prošle smo godine bili svjedoci kako se urbanističkom gradnjom šire iznad mora - navodi se na Facebook stranici Jedriličarskog kluba Uljanik.

JK Uljanik jedan je od najstarijih klubova Radničko-sportskog društva Uljanik. U klubu se jedri u klasama Optimist, Laser, Laser Stratos i Krstaš. Njihovi jedriličari natječu se diljem Hrvatske i u inozemstvu, a svakog ljeta otvaraju školu jedrenja za najmlađe uzraste i odrasle.

Kvalitetan rad daje rezultate. Na nizu do sada održanih regata ostvarili su zapažene rezultate. Na tradicionalnoj pozivnoj regati Monaco Optimist Team Race prijavljeno je 16 ekipa iz cijeloga svijeta, a boje Hrvatske brane upravo članovi Jedriličarskog Kluba Uljanik. Sretno im!

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

JEDRENJE: Hrvatski jedriličari na Kanarima love olimpijske norme za Tokio | | Morski HR
Na Kanarskom otočju u nedjelju je počela druga regata pod nazivom Lanzarote zimska serija, zadnja na kojoj će jedriličari u tri olimpijske klase imati priliku ispuniti preostale norme za Olimpijske
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.