2 min. čitanja

Jedna od ljepših istarskih uvala nasipava se s 5.500 kubika kamenih oblutaka

Jedna od ljepših istarskih uvala nasipava se s 5.500 kubika kamenih oblutaka
Foto: Unsplash

LIŽNJAN - U prelijepoj uvali Kuje slijedi nasipanje čak 5.500 kubika kamenih oblutaka iz 300 punih šlepera. Pikamirat će se stijene i ulazi u more.

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja službeno je amenovalo nasipavanje jedne od ljepših istarskih prirodnih uvala i plaža s čak 5.500 kubika kamenih oblutaka. U ližnjansku uvalu Kuje za prijevoz planirane količine, da bi bili jasni razmjeri, potrebno je 300 najvećih šlepera, svaki nosivosti 27 tona, piše Istra24.

Nasipat će 900 metara i to uzduž obale iznad koje je svježe dovršen mega hotelski resort Del Mar u rukama talijanskog vlasnika Sergia Dalle Nogarea i njegove tvrtke Marina Ibacom, dosad lokalnoj javnosti poznati po ogromnom apart hotel na prostoru nekadašnje tvornice za preradu ribe u Banjolama.

Pritom nije nevažno da je nositelj ovog ekološki krajnje suspektnog, ali i nimalo jeftinog projekta nasipavanja uvale Kuje matična Općina Ližnjan, time i ližnjanski porezni obveznici.

A tik iznad uvale Kuje, ulaganje talijanskog vlasnika u ovaj kompleks s hotelom i luksuznim apartmanskim sobama na površini od 20 tisuća četvornih metara iznosilo je više od 35 milijuna eura.

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja odlučilo je da za ovaj zahvat nije potrebna studija utjecaja na okoliš.

PROČITAJTE JOŠ:

Mala mjesta općine Ližnjan i pet zanimljivosti koje vas zovu na besplatne razglede | | Morski HR
LIŽNJAN - Ponekad odmor provedemo u malenim mjestima bez da upoznamo njihovu dušu jer, tiha i skromna, ne pričaju glasno svoje priče. Muntić, Nezakcij (arheološko nalazište), Šišan i Ližnjan mjesta su

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.