1 min. čitanja

Je li odzvonilo vezivanju brodova na splitskoj Zapadnoj obali?

Je li odzvonilo vezivanju brodova na splitskoj Zapadnoj obali?
Foto: Boris Kačan

SPLIT – Čini se da nema više vezivanja brodova na splitskoj Zapadnoj obali. Takvu je, naime, informaciju na svojoj Facebook stranici objavio SDP-ov Davor Matijević.

– Ukoliko je točna informacija koju sam dobio, Državni inspektorat je zabranio Splitskoj obali obavljanje djelatnosti privezivanja brodova, a vjerojatno će Carina izdati novu kaznu. Kao da i onih 6 milijuna kuna nije bilo dovoljno.

To znači da nema više privezivanja brodova na Zapadnoj obali čime su godine neovlaštenog eksploatiranja pomorskog dobra došle na naplatu.

Dotakao se zatim bivših splitskih gradonačelnika.

Bivši gradonačelnik Baldasar se dosjetio bitve proglasiti komunalnom opremom, a privezivanje brodova se tretiralo kao najam komunalne opreme .

Za vrijeme gradonačelnika Opare taj problem se mogao i morao riješiti pogotovo što smo imali čuvenu vertikalu vlasti u kojoj je HDZ bio na vlasti na svim razinama.

I umjesto da Zapadna obala postane luka nautičnog turizma ili da Županija prenese ovlasti upravljanja i gospodarskog korištenja dijela pomorskog dobra na Split, političkom odlukom gradonačelnika Opare nije se išlo u rješavanje problema jer je Splitska obala pripala u čuvenoj podjeli 60:40 (60% firmi meni, 40% tebi) HGS-u i Željku Kerumu. A što nije Oparino i HDZ-ovo kao da je tuđe – piše Matijević.

Kaže i da će na kraju ispaštati samo građani Splita.

– I tako će, nakon četverogodišnje simbioze HDZ-a i HGS-a na lokalnoj razini kao i 12-ogodišnjoj simbiozi HDZ-a i HGS-a na županijskoj razini na kraju, ipak, ispaštati samo građani i Grad Split – zaključio je splitski gradski vijećnik.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.