2 min. čitanja

Javio se čovjek optužen za krivolov u Splitu: "Da sam radio nešto loše, zar mislite da policija ne bi reagirala?"

Javio se čovjek optužen za krivolov u Splitu: "Da sam radio nešto loše, zar mislite da policija ne bi reagirala?"
Foto: Čitatelj

Prije dva dana Morski HR je objavio priču o jednom čovjeku koji kraj policijskog broda i znaka za zabranu udičarenja bez problema lovi ribu na splitskoj zapadnoj obali. Sad se oglasio i "kontroverzni udičar" i kaže da nije radio ništa loše.

Sporno je bilo to da je spomenuti udičar navodno udičario na mjestu gdje je ribolov zabranjen. No, u razgovoru za Dalmaciju danas on kaže kako nije napravio ništa protuzakonito.

- Ovdje se ne radi o krivolovu jer na tom području nije zabranjeno hvatanje ribe. Nema znaka. Na Istočnoj obali ima znaka i tamo ne lovim. Na Zapadnoj obali još nije zabranjeno i riba se može hvatati. A s druge strane, da je i zabranjeno, kao što ste naveli, policija se nalazila u blizini. Zar stvarno mislite da bi događaj prošao bez njihove intervencije da sam bio u prekršaju - kaže ovaj udičar i dodaje kako je osoba koja ga je fotografirala trebala prethodno provjeriti nalazi li se znak zabrane na području gdje sam se nalazio, pa tek onda reagirati.

Prema Pravilniku o sportskom i rekreacijskom ribolovu na moru, sportski i rekreacijski ribolov na moru je zabranjen u lukama i lučicama, a iznimno može biti dozvoljen u dijelovima luka i lučica na temelju odluke nadležne lučke uprave. u splitskoj luci, svakih nekoliko metara možete vidjeti jasan znak gdje je ovakva vrsta ribolova zabranjena pa ostaje pitanje što se tu zapravo dogodilo i tko je ovdje "lud"?

J.T.

PROČITAJTE JOŠ:

Krivolov pred policijom u Splitu: “Kakva je ovo poruka?”
U ponedjeljak poslijepodne oko 16.00 h na Zapadnoj obali u Splitu policijski gliser toči gorivo, dobrih pola sata. Čovjek ispred pramca njihova broda uredno lovi ribu. - Znak zabrane ribolova je jasan? Ili je izvan snage pa ga još nisu stigli ukloniti? - pita se Splićanin koji
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.