1 min. čitanja

Japanci uočili četiri ruska ratna broda koji navodno plove prema Ukrajini

Japanci uočili četiri ruska ratna broda koji navodno plove prema Ukrajini
Foto: Youtube / Screenshot / Japansko ministarstvo obrane

Japanska vojska priopćila je u četvrtak da je uočila četiri velika ruska amfibijska ratna broda kako plove u blizini njihovih otoka dok su putovali na zapad, vjerojatno prema Europi.

Slike amfibijskih transportera, koji se obično koriste za iskrcavanje ekspedicijskih snaga na obalu, koje je objavilo japansko ministarstvo obrane, pokazuju nešto što se činilo kao vojni kamioni ukrcani na palubi jednog od plovila, prenosi Reuters.

– Ne znamo kamo idu, ali njihov smjer sugerira da je to moguće – rekao je glasnogovornik japanskog ministarstva obrane. Upitan mogu li krenuti za Ukrajinu, rekao je “da je moguće”.

Pomorska patrola japanskih obrambenih snaga u utorak je prvo otkrila ruska plovila, koja mogu nositi desetke tenkova, druga vojna vozila i stotine vojnika, te ih nadzirala dok su prolazili zapadnim dijelom Tihog oceana do Japanskog mora kroz uski tjesnac Tsuruga odvajajući glavni japanski otok Honshu od otoka Hokkaido u srijedu, javlja Kyodo News.

Neobično je da ruski brodovi prolaze kroz tjesnac tako blizu japanskog teritorija, rekao je vojni glasnogovornik.

Naoružani protutenkovskim oružjem koje isporučuju Sjedinjene Države i druge zemlje, ukrajinski borci uzeli su težak danak ruskim oklopnim vozilima i kamionima s gorivom, što znači da će Moskva, koja svoj napad opisuje kao “specijalnu operaciju”, možda morati pojačati svoje snage svježim snagama i opremom.

Saveznici iz NATO-a, koji su Ukrajini već isporučili 20.000 komada protutenkovskog i drugog oružja, u srijedu su izjavili da će nastaviti pomagati zemlji da se odupre ruskom napadu.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.