1 min. čitanja

JANAF sklopio ugovor za skladištenje derivata s Delta-Oil International

JANAF sklopio ugovor za skladištenje derivata s Delta-Oil International
Foto: Youtube/Sreenshot

S društvom DELTA-OIL INTERNATIONAL, JANAF je sklopio Ugovor o skladištenju naftnih derivata na JANAF-ovom Terminalu Omišalj ukupnog kapaciteta 20.000 m³ za razdoblje do 15. kolovoza 2027. godine.

Uprava JANAF-a ističe na svojim službenim stranicama kako je sklapanje višegodišnjeg ugovora za skladištenje derivata s kompanijom, koja je i inače dugogodišnji partner Jadranskog naftovoda, još je jedna potvrda kvalitete odnosa koju izgrađuju sa svim svojim klijentima.

- Zahvaljujući strateški promišljenom poslovanju, JANAF je u ovim dinamičnim i zahtjevnim vremenima za svjetska tržišta energenata prepoznat kao pouzdan partner u širem mediteranskom okružju, na kojeg se oslanjaju najuglednije regionalne i globalne naftne kompanije. Povjerenje partnera i klijenata dio je poslovnog smjera koji je kompanija izgradila u proteklom razdoblju. Takav smjer stavlja JANAF u poziciju da postane jedan od ključnih elemenata energetske strategije Europske unije, što je prilika za koju su Uprava i zaposlenici Društva spremni - ističe Uprava JANAF-a u objavi.

JANAF je u prvih šest mjeseci 2022. godine ostvario ukupan prihod od 416,4 milijuna kuna, što je za 10,2% više nego u istom razdoblju prethodne godine. - Posljedica je to rasta poslovanja, obnove ugovora s postojećim partnerima i pokretanja novih partnerstava - navode na službenim stranicama.

U strukturi ukupnih prihoda i dalje prevladava temeljna djelatnost JANAF-a, transport i skladištenje nafte i naftnih derivata. Na tu djelatnost otpada ukupno 98 posto, odnosno 408,3 milijuna kuna prihoda, što je za 10% više u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Prihodi od prodaje u inozemstvu čine 67% poslovnih prihoda promatranog razdoblja te su veći za 19,4% od ostvarenja prethodne godine te potvrđuju daljnju izvoznu orijentiranost kompanije.

- JANAF nastavlja s ulaganjima u spremnički prostor, cjevovod, objekte i drugu infrastrukturu, sustave nadzora i upravljanja te digitalizaciju poslovnih procesa, sve s ciljem održavanja konkurentnosti na naftnom tržištu šire regije te osiguranja energetske suverenosti Republike Hrvatske i cjelokupne Europske unije - ističe uprava JANAF-a, prenosi Pomorac.hr

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.