2 min. čitanja

JANAF-ovo prvo poslovno okupljanje pod nazivom 'Što donosi sutra: novim partnerstvima u nove izazove'

JANAF-ovo prvo poslovno okupljanje pod nazivom 'Što donosi sutra: novim partnerstvima u nove izazove'
Foto: JANAF korporativni video 2020./Screenshot

Poslovno okupljanje, prvo po redu, koje je JANAF organizirao kao prva tvrtka u većinski državnom vlasništvu za poslovnu zajednicu na ovaj način, privuklo je gotovo 200 gospodarstvenika.

Otvorenost za suradnju i transparentnost imperativ su poslovanja u budućnosti, zaključak je prvog 'networking luncha' pod nazivom 'Što donosi sutra: novim partnerstvima u nove izazove' koji je u organizaciji Jadranskog naftovoda (JANAF) održan u četvrtak u Zagrebu u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom (HGK).

Prvo po redu poslovno okupljanje, koje je JANAF organizirao kao prva tvrtka u većinski državnom vlasništvu za poslovnu zajednicu na ovaj način, privuklo je gotovo 200 gospodarstvenika, predstavnika domaćih i inozemnih kompanija. Tom prigodom kompanijama je predstavljeno poslovanje JANAF-a te se razgovaralo o potencijalnim suradnjama i partnerstvima.

- Iznimno sam zadovoljan ovolikim odazivom kompanija na ovo poslovno druženje, za koje vjerujem da neće biti posljednje koje ćemo organizirati. Zadovoljan sam i održanim razgovorima te se nadam kako će na danas postavljenim temeljima izrasti nova plodonosna partnerstva i suradnje, na zadovoljstvo nas, ali i svih tvrtki koje će sudjelovati u realizaciji nadolazećih projekata Jadranskog naftovoda. Vjerujem kako će se ovakva praksa ustaliti u našem poslovanju, kako bismo kroz ovakav transparentniji pristup proširili krug naših poslovnih partnera, a svakako se nadamo da će i ostale kompanije u pretežitom državnom vlasništvu slijediti naš primjer - poručio je predsjednik Uprave JANAF-a Stjepan Adanić.

Član Uprave JANAF-a Vladislav Veselica uputio je poziv poslovnoj zajednici za suradnju.

- Naša primarna djelatnost je transport i skladištenje, ali se već sad okrećemo prema novim poslovnim aktivnostima usmjerenim prema diverzifikaciji poslovanja u obnovljive izvore energije. Tako tvrtke iz različitih gospodarskih grana koje korespondiraju s potrebama Društva upoznajemo s potrebama JANAF-a u predstojećem investicijskom ciklusu te upućujemo poziv svim potencijalnim partnerima da smo otvoreni za nove poslovne odnose - istaknuo je.

- Ulaganja u energetsku infrastrukturu važan su segment razvoja zemlje koji za cilj ima poboljšanje energetske sigurnosti, održivosti i samodostatnosti. Time dajemo svoj doprinos stvaranju održive energetske budućnosti za Hrvatsku. Osim velikog značaja za Hrvatsku, JANAF igra vrlo važnu ulogu i u sigurnosti opskrbe država jugoistočne i srednje Europe. Kao strateški naftovod Europske unije traži stalna ulaganja u sigurnost i učinkovitost sustava. Kada govorimo o ulaganjima ovog opsega i značaja, to je prilika da se kao partneri i dobavljači uključe i drugi gospodarski subjekti - izjavio je predsjednik HGK-a Luka Burilović, izvijestio je JANAF.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Vitol i Janaf sklopili ugovor o skladištenju nafte na Terminalu Omišalj
JANAF, Jadranski naftovod, sklopio je s tvrtkom Vitol ugovor o skladištenju 117.856 kubnih metara nafte na Terminalu Omišalj, i to od 1. lipnja 2023. godine, na razdoblje od šest plus šest mjeseci, priopćili su iz Janafa. Vitol je tvrtka za trgovinu energijom i robom sa sjedištem u Švicarskoj. Pre…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.