3 min. čitanja

JAKO JUGO Prekid u pomorskom prometu diljem Jadrana; Problemi na cestama – Odron u Omišu

JAKO JUGO Prekid u pomorskom prometu diljem Jadrana; Problemi na cestama – Odron u Omišu
Foto: Velimir Bešić

Na snazi je narančasti meteoalarm Državnog hidrometeorološkog zavoda i upozorenje za pomorce na mjestimične udare juga 35-50, koje će tijekom dana na sjevernom i srednjem Jadranu jačati do 60, a u noći do 70 čvorova. More na sjevernom i srednjem Jadranu ponegdje 5, u noći na otvorenom i 6. U drugom dijelu noći na sjevernom Jadranu ponegdje nevere.Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, u prekidu su:

  • trajektne linije: Split-Vela Luka-Ubli, Zadar (Gaženica) – Sestrunj – Zverinac – Molat, Zadar (Gaženica) – Bršanj – Rava – Mala Rava, Dubrovnik-Lopud-Suđurađ, Stinica-Mišnjak, Lopar-Valbiska, Brestova-Porozina;
  • katamaranske linije: Zadar – Rivanj – Sestrunj – Zverinac – Božava – Brbinj, Zadar – Molat – Brgulje – Zapuntel – Ist, Zadar – Iž Mali – Iž Veli – Mala Rava – Rava, Zadar-Premuda-Silba-Olib, Ubli -Vela Luka-Hvar-Split , Vis-Split, Korčula-Hvar-Split, Split-Bol-Jelsa, Novalja-Rab-Rijeka i Mali Lošinj-Cres-Rijeka;
  • brodske linije: Zadar-Sali-Zadar, Zadar-Mail Iž-Mala Rava-Rava, Zadar-Preko i Mali Lošinj-Unije-Susak.

Trajekt na liniji 335 Prizna-Žigljen ne prevozi autobuse i kampere.Katamaran na liniji Ist – Zapuntel – Brgulje – Molat – Zadar, s polaskom iz luke Kosirača (umjesto Široke) plovi u 06:00 sati, bez pristajanja u luke Brgulje i Molat.Brod u liniji 505 Šibenik – Zlarin – Prvić Luka – Šepurine – Vodice bez pristajanja u Prvić Luku. Na liniji 505 u pruzi s polaskom iz luke Šibenik u 09:30, pored Prvić Luke bez pristajanja i u Vodice.Trajekt u liniji 532 Šibenik – Kaprije – Žirje bez pristajanja u luku Kaprije.Brodska linija 415 održati će se bez pristajanja u luci Pakoštane a prema plovidbenom redu za Biograd.Zbog najave loših vremenskih uvjeta (olujno jugo) za sutra, nedjelja 06.12.2020. god, neće se moći obaviti putovanje na brzobrodskoj liniji 9141 Zadar-Pula. S obzirom da se za ponedjeljak 07.12. očekuju povoljni vremenski uvjeti, putovanje će se održati u ponedjeljak 07.12.2020. prema istom plovidbenom redu.

Otežan promet na cestama

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. Magla smanjuje vidljivost ponegdje na cestama u unutrašnjosti, a moguća je i mjestimična poledica. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez propisne zimske opreme, izvještava Hrvatski autoklub.

Jak vjetar puše na dionici autoceste te A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Vrata, vozi se uz ograničenje brzine.

Zbog odrona, vozi se jednim trakom, naizmjence, na Jadranskoj magistrali (DC8) u mjestu Ruskamen kod Omiša te na DC70 kod mjesta Gata.

Otežan je promet zbog vode na kolniku na državnoj cesti DC62 Šestanovac-Ravča-Mali Prolog između Dragljana i Dubrave.

Zbog zimskih uvjeta za sav promet zatvorene su državna cesta DC547 Sv. Rok-Mali Alan te županijska cesta ŽC5199 Sušanj-Štirovača.A1 Zagreb-Split-Ploče:

  • radovi na uklanjanju snijega na autocesti A1 između tunela MALA KAPELA i čvora Otočac u oba smjera. Vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h. Predviđeno trajanje radova je danas do 12:00.
  • do 30. prosinca zbog sanacije mosta Dabar, na 331.+161 km (smjer Zagreb), vozi se dvosmjerno uz ograničenje brzine od 80 km/h. Zatvoreno je odmorište Vrpolje – sjever (smjer Zagreb).

Krčki most (DC102):

  • vozi se naizmjence, uz ograničenje brzine od 30 km/h (radovi između 1.+700 km i 2.+500 km, do 20.12.2020. godine).

Istarski ipsilon (radovi):

  • danas, 5.12.2020. godine od 7:30 do 16:30 sati, na dionici Istarskog ipsilona, između čvora Cerovlje i čvora Lupoglav, moguće kratkotrajne obustave prometa za vozila ukupne mase veće od 7,5 t zbog postavljanja nosivih greda objekta na gradilištu.
  • između čvorova Cerovlje i Vranja (A8) vozi se uz privremenu regulaciju prometa te uz ograničenja: dionica čvor Cerovlje-čvor Lupoglav zabrana za vozila šira od 3,00 m; dionica čvor Lupoglav-čvor Vranja u smjeru Rijeke zabrana za sve izvanredne prijevoze; dionica čvor Vranja-čvor Lupoglav u smjeru Istre zabrana za sva vozila šira od 3,00 m.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

OPASNI ODRONI Kamena gromada od nekoliko tona pala na cestu i blokirala cijeli trak
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.