1 min. čitanja

Jako jugo okrenut će na buru, a na jugu Jadrana moguće pijavice

Jako jugo okrenut će na buru, a na jugu Jadrana moguće pijavice
Foto: Arhiv

Danas će povremeno padati kiša, osobito na sjevernom Jadranu lokalno moguće i u obliku izraženijih pljuskova s grmljavinom. Jako jugo ujutro će postupno slabjeti i prolazno pod Velebitom okrenuti na buru.

Za pomorce i nautičare na snazi je upozorenje na mjestimične udari juga 35-45 čvorova, prema sredina dana na sjevernom Jadranu, a do kraja dana i drugdje postupno će slabiti. More ponegdje 5. Mjestimice nevere.

I u Dalmaciji će u prvom dijelu dana puhati jako jugo, na otvorenom moru mjestimice i olujno, a zatim će oslabjeti te okrenuti najprije na jugozapadnjak, zatim i sjeverozapadnjak. Bit će vrlo nestabilno, ponegdje uz obilniju oborinu, lokalno i grmljavinu, na moru moguće i pijavice.

Pijavica, obilnih pljuskova i grmljavine može biti i na oblačnom krajnjem jugu Hrvatske. Jako jugo, na otocima povremeno i olujno, slabjet će od sredine dana, pa će se i more postupno smirivati. Temperatura bez izraženog dnevnog hoda, većinom između 12 i 15 °C.

U prekidu su:

  • trajektna linija Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ;
  • katamaranske linije: Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Vis-Split, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Ubli-Korčula-Dubrovnik, Korčula-Hvar-Split, Ist (Kosirača)-Zapuntel-Brgulje-Molat-Zadar;
  • brodska linija: Mali Lošinj-Unije-Susak.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.