2 min. čitanja

Jaka bura diljem obale, ne plovi katamaran Pula-Zadar

Jaka bura diljem obale, ne plovi katamaran Pula-Zadar
Foto: Wikimedia

Državni hidrometeorološki zavod za cijelu obalu proglasio je žuto i narančasto upozorenje u sustavu meteeoalarma zbog pojačane i jake bure, s time da je za podvelebitski kanal izdano crveno upozorenje zbog jake, mjestimice i vrlo jake, a navečer i olujne bure.

Na sjevernom Jadranu, navečer i na dijelu srednjeg, mjestimični udari bure 35-60, u Velebitskom kanalu u noći do 100 čvorova. Na južnom i dijelu srednjeg Jadrana navečer mjestimični udari juga i istočnog vjetra 35-50 čvorova. More od večeri 5, na srednjem i južnom Jadranu ponegdje 6. Ponegdje nevere, stoji u upozorenju za nautičare i pomorce.

U prekidu je katamaranska linija Pula-Zadar.

Trajekt na liniji Brestova - Porozina ne prevozi autobuse i teretna vozila iznad 3t nosivositi.

Trajektna linija 401 Zadar-Ist (Kosirača)-Olib-Silba-Premuda-Mali Lošinj neće se održati dana 20. siječnja (petak). Putovanje će se održati 22.01. (nedjelja) s polaskom u 09:00 sati iz luke Gaženica.

Zbog olujnog vjetra:

  • samo za osobna vozila otvorena je dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Delnice i Kikovica;
  • na autocesti A7 Draga-Šmrika, dionicama Jadranske magistrale (DC8) Bakar-Novi Vinodolski i Senj-Karlobag, državnoj cesti između čvora i mjesta Križišće (DC99) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s prikolicama i motocikle (I. skupina vozila);
  • na dionicama Jadranske magistrale (DC8) Novi Vinodolski-Senj i Karlobag- Sveta Marija Magdalena dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Zabrana prometa za I. skupinu vozila (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom) na mostu Krk, izvještava Hrvatski autoklub.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Vakula: “Hladnoću će na Jadranu pojačavati bura, za vikend olujna, lokalno na udare i orkanska”
Nakon dugotrajnog, čak jednomjesečnog iznadprosječno toplog razdoblja, u mnogim krajevima čak i rekordnog, često praćenog južinom, u kojem su temperaturni “minusi” bili rijetki i mali - sljedećih dana valja nam se prilagoditi zimskim uvjetima i hladnoći. Srećom, za razliku od nedavnih toplih ekstre…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.