1 min. čitanja

Jadroplov preuzeo novi brod za prijevoz ukapljenog naftnog plina

Jadroplov preuzeo novi brod za prijevoz ukapljenog naftnog plina
Foto: Screenshot / YouTube

SPLIT - Splitski brodar Jadroplov izvijestio je da je u japanskom brodogradilištu Sasaki Shipbuilding izvršena primopredaja novog broda za prijevoz ukapljenog naftnog plina (LPG).

Riječ je o drugom LPG brodu te ukupno sedmom brodu u floti Jadroplova, koja se većinom sastoji od brodova za prijevoz rasutih tereta, prenosi Pomorac.hr.

Novi brod, imena Vis, je 116,82 metara dužine, 19 metara širine, gaza od 6,8 metara. Može prevoziti 7.500 kubičnih metara plina te doseći brzinu od 13 čvorova. Pokreće ga pogonski dual-fuel dizel motor Hitachi-Man B&W, s mogućnosti pogona na LPG.

Brod je financiran sa 40 posto vlastitih sredstava i 60 posto kredita HBOR-a. Kredit je odobren na razdoblje od 10,5 godina, uz poček od šest mjeseci, stoji u priopćenju.

Jadroplov je već dogovorio i dugoročni najam ovog broda na razodoblje 2+2+1 godinu. Prema sadašnjim planovima, Vis će ploviti širom Dalekog istoka, Crvenim morem, afričkom zapadnom obalom i Perzijskim zaljevom.  

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Jadroplov nakon LNG tankera Marka Marulića, kupuje još jedan sestrinski brod
Uprava splitskog brodara Jadroplova sklopila je s japanskim brodogradilištem “Sasaki” ugovor o gradnji i kupnji novog tankera za prijevoz ukapljenog naftnog plina. Nakon preuzimanja tankera “Marko Marulić”, to je nova akvizicija u floti, a riječ je o identičnom brodu – sistershipu za koji je već ugo…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.