2 min. čitanja

Jadrolinijin Barba na riječkom terminalu pozdravljao putnike katamarana Dubravke, Danice i Kate

Jadrolinijin Barba na riječkom terminalu pozdravljao putnike katamarana Dubravke, Danice i Kate
Foto: Jadrolinija

RIJEKA - U subotu, 15. srpnja putnike katamarana Dubravka koji plovi na novoj  brzobrodskoj liniji  Rijeka – Rab – Veli Lošinj – Novalja - Silba – Zadar na riječkom terminalu ispratilo je nasmiješeno lice Jadrolinijinog Barbe. Simpatična maskota dobroćudnog i pouzdanog kapetana broda od ranih jutarnjih sati dočekivala je i razveseljavala putnike najvećeg hrvatskog brodara koji su čekali na ukrcaj iz Rijeke prema nekim od turističkih destinacija.

Barba je, kao i uvijek do sada,  putnicima pripremio male poklone iznenađenja i spremno se fotografirao s najmlađima, ali i onima nešto malo starijima koji su bili spremni ovjekovječiti zabavne trenutke druženja.

Osim s putnicima katamarana Dubravke, Barba je spremno pozirao i s brodskom posadom te putnicima dvaju novih Jadrolinijinih katamarana – Danice i Kate, koji su odnedavno novi članovi Jadrolinijine flote, kupljenih od Tankerske plovidbe. Oba katamarana izgrađena su 2019. godine, kapaciteta 317 putnika.

Nastavljena je tradicija davanja ženskih imena katamaranima Jadrolinije te stoga novi katamarani nose imena Kata i Danica. Katamaran Kata ime je dobio po Kati Šoljić, simbolu patnje i hrabrosti hrvatske majke u Domovinskom ratu. Pokojna Kata Šoljić u ratu je izgubila četvoricu sinova zbog čega je dobila nadimak - Majka hrabrost. Ime Danica je staro slavensko ime izvedeno po nazivu za jutarnju zvijezdu Danicu (Zornjača, Venera) što u prenesenom značenju znači "jasna, svijetla, besprijekorna". Također, Danica (Danicza Horvatzka, Slavonzka y Dalmatinzka) je i prvi hrvatski književni i kulturni časopis.

Katamarani Dubravka, Danica i Kata tijekom ljetnih mjeseci povezivat će obalu s kopnom, pružajući domaćim i stranim putnicima udobnost i brzinu putovanja do željenih obalnih destinacija. Jadrolinija uvođenjem novih komercijalnih linija nastoji povećati prometnu povezanost otoka s obalom, a kvalitetnijoj povezanosti pridonosi upravo investicijama u nove katamarane.

Sponzorirani sadržaj

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.