2 min. čitanja

Izvrsna sezona i za Rapsku plovidbu: “U jednom danu smo znali prevesti i 1400 automobila!”

Izvrsna sezona i za Rapsku plovidbu: “U jednom danu smo znali prevesti i 1400 automobila!”
Foto: Rapska plovidba

Turistički promet iznad svih očekivanja u glavnoj je sezoni uz ugostitelje i hotelijere iznenadio i brodare. Jedan od njih je i rapska plovidba čiji su trajekti kroz srpanj i kolovoz neprestano bili u punom pogonu.

– Sezona je bila više nego dobra. Bila je u rangu 2019. godine što se tiče samoga sedmoga i osmoga mjesecam – kazao je Vinko Jakša, zapovjednik trajekta Četiri zvonika, javlja Kanal Ri, a prenosi RIportal.

Na ruti Mišnjak – Stinica i obratno izmjenjivala su se tri trajekta ovog prijevoznika.

– Mi smo 2018. nabavili ovaj novi trajekt tako da on ima kapacitet 100 vozila i imamo još trajekt Barbat koji ima kapacitet 60 vozila i svetoga Marina od 40 vozila. To je sve zajedno 200 vozila, tako da smo smanjili gužve, nema nekih velikih gužvi – dodao je Jakša.

Foto: Rapska plovidba

Samo sa 4 zvonika, najvećim trajektom ovog prijevoznika u najboljem je danu u jednom smjeru prevezeno 1400 automobila, za razliku od prosječnih 500-injak.

– Nalazimo se u strojarnici trajekta 4 zvonika Rapske plovidbe jednom od najnovijih i najmodernijih trajekata u floti, sve skupa star niti 4 godine. Pogon je ekonomičan i što se tiče maritimnih sposobnosti je jako dobar – kazao je Edo Kocijan, upravitelj stroja trajekta Četiri zvonika

Upravo je ovaj trajekt jedan od razloga što se nakon novog pristaništa u luci Mišnjak,u rapskoj plovidbi željno iščekuje realizacija istog projketa i u luci Stinica.

– Tu je ovaj velebitski kanal i tu puše bura i do 80, 90 čvorova tako da to nije baš bezazleno – dodao je Jakša.

– Cesta je zatvorenai tako dalje ali ipak mi vozimo, mi se trudimo da vozimo međutim radi same luke ne možemo pristat znači radi pristaništa koje nije adekvatno za ovaj brod

Projekt nove rampe u uvali Stinica nesumnjivo će doprinijeti povećanju kvalitete pomorskog prijevoza a za njega je već osigurano 18,9 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz europskih fondova.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.