1 min. čitanja

Izdana prva vegetarijanska kuharica otoka Hvara"

Izdana prva vegetarijanska kuharica otoka Hvara"
Foto: TZ Jelsa

Turistička zajednica Općine Jelsa predstavila je svoju prvu vegetarijansku kuharicu otoka Hvara, autorice Dominku Juzbašić. Ova kuharica je rezultat mnogih godina istraživanja, strasti prema hrani i otoku Hvaru, te će zasigurno oduševiti ljubitelje bogatih okusa ove prekrasne destinacije.

Kuharica je službeno predstavljena na Trgu Sv. Ivana 16. rujna 2023. godine. Tom prilikom, posjetitelji su imali priliku upoznati samu autoricu, Dominku Juzbašić, i razgovarati s njom o njezinim inspiracijama i procesu stvaranja ove kuharice. Također su imali priliku dobiti potpisane primjerke knjige, što je izvrsna uspomena s tog događaja.

Na promociji su organizirane degustacije jela iz kuharice, što je pružilo prisutnima priliku da okuse raznolikost okusa otoka Hvara. U kuharici vas očekuje širok spektar recepata, uključujući jela pripremljena s hvarskim samoniklim biljkama i začinima, raznovrsne juhe, osvježavajuće salate, ukusna glavna jela i primamljive deserte. Ovo je istinsko gastronomsko putovanje koje će vas odvesti na okusnu avanturu otoka Hvara.

Važno je napomenuti da je kuharica prevedena i na engleski jezik, što omogućava turistima da ponesu dio otoka sa sobom i da nastave kuhati hvarske vegetarijanske recepte i kad dođu kući.

Autorica ove kuharice, Dominka Juzbašić, jasno želi prenijeti svoju ljubav prema hrani i otoku Hvaru putem ovog izdanja. Kuharica je pravo blago za sve koji žele istražiti bogatstvo okusa otoka Hvara i uživati u vegetarijanskim jelima koja odišu mediteranskim šarmom. Ovo je izdanje koje će vam pomoći da stvorite autentično iskustvo otoka Hvara u vlastitoj kuhinji.
Svi koji žele imati kuharicu mogu se obratiti u ured Turističke zajednice Općine Jelsa.

Kuharica autorice Dominke Juzbašić predstavlja spoj kreativnosti i tradicije otoka Hvara i definitivno će oduševiti sve gurmane i ljubitelje dobre hrane.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.