Izdana je građevinska dozvola za luku Krilo Jasenice!

Napokon može krenuti rješavanje gorućeg problema za Kriljane što bi trebalo rezultirati lukom kakvu zaslužuju i očuvanjem radnih mjesta!

Izdavanje građevinske dozvole znači da više ništa ne stoji na putu uređenju ove luke, tj. izgradnji pomorskih konstrukcija, lukobrana, gatova, unutarnjih prometnica te uređenju infrastrukture, a sve je potvrdio i prvi čovjek županijske Lučke uprave Domagoj Maroević.

- Građevinska je dozvola napokon izdana, a ostaje nam da do kraja definiramo model financiranja. Jedan će dio ići iz europskih fondova, drugi iz naših vlastitih prihoda - rekao je za Morski HR ravnatelj Lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije Domagoj Maroević.

Ovime su ostvareni svi preduvjeti da ovdašnji pomorski promet prodiše, a stanovništvo konačno odahne! Vrijednost ove investicije je oko 18,5 milijuna eura, a luka bi trebala biti dovršena do 2026. godine!

J.T.

PROČITAJTE JOŠ:

GOLEMI PROJEKT LUKE OMIŠ Naziru se obrisi nove obale koja će se povezati s Bračom
OMIŠ - U Omišu teče druga faza uređenja luke, trenutno možda i najvećeg infrastrukturnog projekta na obali Splitsko-dalmatinske županije, koji košta gotovo 13 milijuna eura. Cilj projekta je rekonstrukcija i dogradnja luke Omiš čime će se osigurati optimalni uvjeti za obavljanje javnog putničkog pomorskog prometa tijekom cijele godine i uspostaviti
KRILJANI DOBIVAJU ČAK TRI LUKE! Sanirat će se ruglo u Krilu Jesenice i Bajnicama
Ilegalno ruglo u obliku gomile nasutog građevinskog otpada, među kojim je pronađen i opasni azbest, čini se da će dobiti svoj epilog u obliku ne jedne, već tri nove luke koje će vlasnici turističkih plovila na području Krila Jesenica, Bajnica i Dugog Rata dobiti kroz sljedećih nekoliko
Uskoro građevinska dozvola za luku Krilo
Nakon 10 godina od početka projekta, građevinska dozvola za izgradnju luke u Krilu Jesenicama, trebala bi biti izdana tijekom ovog tjedna, prenosi Radio Split. Riječ je o rješavanju gorućeg problema vlasnika flote mini turističkih brodova kapaciteta do 36 putnika, a na kojima se zapošljava oko 3 tisuće mahom domicilnog stanovništva.

J.T.