2 min. čitanja

Izborom kraljice Karnevala u petak maškare u Rijeci i službeno preuzimaju vlast u gradu

Izborom kraljice Karnevala u petak maškare u Rijeci i službeno preuzimaju vlast u gradu
Foto: Grad Rijeka

RIJEKA - Počeo je jubilarni 40. riječki karneval, a u Dvorani mladosti ovog će se petka održati izbor kraljice Riječkog karnevala te će riječki gradonačelnik Marko Filipović Meštru Sandiju uručiti i ključeve Grada.

Na maškaranom spektaklu u Dvorani mladosti bit će izabrana 26. kraljica Karnevala koja će se Meštru Sandiju pridružiti u „vladanju“ gradom sve do Pepelnice 22. veljače. Dora Pilepić, aktualna kraljica Riječkog karnevala nakon duge tri godine skinut će zlatni plašt i krunu i predati je svojoj nasljednici koja će u narednoj godini prezentirati Riječki karneval na najbolji mogući način.

Najavljen program 40. Međunarodnog Riječkog karnevala
Maškare u Rijeci službeno na vlast dolaze ovog petka, 20. siječnja, kada će riječki gradonačelnik Marko Filipović Meštru Sandiju predati ključeve grada, a kulminacija ovogodišnjih maškara bit će Međunarodna karnevalska povorka koja će se održati na Korzu 19. veljače. Nakon dvije godine neo…

Na ovogodišnjem Izboru za kraljicu Riječkog karnevala snage će odmjeriti sedam kandidatkinja s izvrsno uvježbanom koreografijom.

Uz Izbor kraljice Riječkog karnevala, tradicionalno se nagrađuje i najbolji scenski nastup karnevalske grupe koja sudjeluje u nastupu svoje kandidatkinje, a nakon proglašenja nove Kraljice Riječkog karnevala uslijedit će primopredaja ključeva Grada u ruke maškara i vrijeme ludila može početi.

Program će voditi uigrani voditeljski tandem Josip Krmpotić i Robert Ferlin kojima će se na pozornici priključiti i gosti iznenađenja.

Ulaznice za Izbor kraljice Riječkog karnevala i primopredaju ključa Grada u prodaji su online na portalu mojekarte.hr po cijeni od 5 eura, a moći će se kupiti i sat vremena prije početka programa u petak ispred Dvorane mladosti, javljaju iz Grada Rijeke.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.