1 min. čitanja

Iz Splita u Italiju uskoro kreće trajekt koji plovi po novom režimu - Dovoljna će biti samo putna karta

Iz Splita u Italiju uskoro kreće trajekt koji plovi po novom režimu - Dovoljna će biti samo putna karta
Foto: HTV/Screenshot

Početak ove godine donio nam je brojne promjene. Tako više nema ni kopnenih ni morskih granica. Uskoro će iz Splita u Italiju krenuti prvi trajekt koji plovi po novom režimu. Svi automobili, autobusi i putnici granicu nesmetano prolaze, nema kontrola, dovoljna je samo putna karta kako bi se ukrcali na brod.

Joso Vujić, voditelj Službe za granicu PU splitsko-dalmatinske, potvrdio je da su rampe podignute, ulazne kućice su zatvorene, više nema provjere putnih isprava. No, ipak se može dogoditi da se nekoga zaustavi u slučaju nekih indicija.

Policijski službenici i dalje će, rekao je, provoditi kompenzacijske mjere unutar granica i vanjskih granica, tako da sukladno sigurnosnoj prosudi usmjereno vrše kontrolu vozila i putnika.

- Vanjska granica prema Italiji od 1. siječnja je postala unutarnja granica, a sva plovila koja iz Italije dolaze u Hrvatsku ne moraju više ići u prvu luku za međunarodni promet, oni mogu doći u bilo koju luku. Plovila koja dolaze iz trećih zemalja moraju doći u prvu luku za granični prijelaz, napraviti kontrolu i onda mogu ići dalje - rekao je za HRT.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.