2 min. čitanja

Iz riječkog gradskog proračuna dodatnih 3 milijuna kuna za obnovu Galeba?

Iz riječkog gradskog proračuna dodatnih 3 milijuna kuna za obnovu Galeba?
Foto: AM Rijeka

RIJEKA – Akcija mladih iz Rijeke objavila je da će za obnovu broda “Galeb” biti utrošena dodatna tri milijuna kuna iz riječkog gradskog proračuna, umjesto da se razmišlja o Teatru Feniceu ili lansirnoj rampi.

Na 9. sjednici Gradskog vijeća Grada Rijeke pod točkom 4. pred gradskim vijećnicima naći će se prijedlog odluke o raspodjeli financijskog rezultata Grada Rijeke za 2021. godinu kojim se predviđa neutrošeni prihod od spomeničke rente za 2021. godinu u iznosu od 3.000.000,00 kuna rasporediti za provedbu EU projekta „Turistička valorizacija reprezentativnih spomenika riječke industrijske baštine“ odnosno prevedeno za sanaciju Broda Galeb!

Foto: AM Rijeka

Spomenička renta inače je strogo namjenski prihod gradskog proračuna koji se može koristiti isključivo za zaštitu i očuvanje kulturnih dobara. Očigledno je procjena gradske izvršne vlasti da je kupljeno kulturno dobro Brod Galeb veći prioritet od gradskih kulturnih dobara, pa ćemo tako i dalje gledati tužne slike oronulog riječkog kazališta, razrušene lansirne rampe  ili zgrade Teatra Fenice koja se doslovno raspada.

Zgrada Teatro Fenice u Rijeci – Foto: AM Rijeka

S koliko ćemo još milijuna kuna iz gradskog proračuna morati krpati Brod Galeb vjerujemo da ćemo saznati uskoro. Jer ovo sigurno nije sve što će bit potrebno za dovršetak ovog projekta koji je podsjećamo trebao biti gotov još 2020. godine! – komentiraju u Akciji mladih iz Rijeke.

Lansirna rampa Torpedo 1 Foto: TZ Rijeka

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.