3 min. čitanja

Iz Ministarstva novinarima plasirali laž o brodovima na remontu, pa se nakon što smo im poslali fotografije ispričavali: "Nije bilo namjerno"

Iz Ministarstva novinarima plasirali laž o brodovima na remontu, pa se nakon što smo im poslali fotografije ispričavali: "Nije bilo namjerno"
Foto: Morski HR

MLJET - U pomorskoj nesreći kod Mljeta prije pet dana ozlijeđena su tri carinika, tako što su službenim plovilom udarili u obalu. No, ono što je upalo u oko je da su ljude spašavali vatrogasci i policija, a brodica za hitnu medicinsku pomoć iz Dubrovnika nije stigla. Morski HR je doznao i objavio da su dva plovila iz dubrovačke Lučke kapetanije na remontu, no Dubrovačkom dnevniku iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture plasirali su drugačiju, lažnu informaciju, zbog čega su novinari zaključili kako je vijest o brodovima na remontu "špekulacija", pa smo poslali upit Ministarstvu, zašto nisu odgovorili istinito?

Podsjetimo, u prethodnom članku objavili smo kako se dva broda Lučke kapetanije Dubrovnik nalaze u remontnom brodogradilištu Iskra, u Šibeniku.

"U ovom trenutku, u obavljanju radova godišnjeg remonta nalazi brod Danče dok će brodice RH 3 DB i RH 278819 DB, biti upućene u obavljanje godišnjeg remonta, prema planu remonata Ministarstva, nakon obavljenog remonta broda Danče", naveli su iz Ministarstva mora za Dubrovački dnevnik.

No Morski HR ima fotografije koje dokazuju da su iz Ministarstva lagali. Na remontu su istodobno i Danče i brza brodica za hitnu medicinsku pomoć.

Zašto je Uprava sigurnosti plovidbe, odnosno Ministarstvo mora lagalo kolege iz Dubrovačkog tjednika i time demantiralo našu vijest da su oba broda dubrovačke Lučke kapetanije na remontu?

Ubrzo je stigao i odgovor:

"Poštovani, hvala Vam na prilici za pojašnjenjem.

Ispričavamo se budući je došlo do nesporazuma, a ne namjeri za davanjem nepotpune informacije.

Plan je uistinu bio da na remontu bude brod Danče, a potom preostale dvije brodice, koji je u međuvremenu promijenjen i tijekom remonta broda Danče na isto je upućena i druga brodica.

Dakle, nije se radilo ni o kakvoj namjeri davanja pogrešne informacije, već o informaciji koja je dana prema prvotnom planu, a koja omaškom nije naknadno ažurirana zbog čega izražavamo žaljenje.

Također dodajemo kako Lučka kapetanija u Dubrovniku do završetka remonta na raspolaganju ima još jedno plovilo i cijelo vrijeme je operativna.

Ukoliko je potrebno još nesto dodatno pojasniti, stojimo na raspolaganju.", stoji u odgovoru iz Ministarstva mora.

Jurica Gašpar

PROČITAJTE JOŠ:

U pomorskoj nesreći kod Mljeta nastradala tri carinika, a svi brodovi kapetanije na suhom!
Sinoć oko 22 sata na moru u blizini otoka Mljeta došlo je do pomorske nesreće u kojem je sudjelovao brod Carinske službe koji se nasukao na obalu pri čemu su tri člana posade zadobila lakše tjelesne ozljede. Naime, kako neslužbeno doznaje DU list, carinici su bili na terenu
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.