2 min. čitanja

Iz Dubrovnika prema Elafitima plovit će do daljnjeg samo trajekt Hanibal Lucić

Iz Dubrovnika prema Elafitima plovit će do daljnjeg samo trajekt Hanibal Lucić
Foto: Wikimedia

Jadrolinija je u srijedu objavila napomenu za putnike na brodskoj liniji 807, odnosno onoj prema Elafitima, uz datum 10. kolovoza.

"Obavještavaju se cijenjeni putnici da zbog tehničkih problema bp 'Dora' neće do daljnjega voziti. Putnici se preusmjeravaju na trajekt 'Hanibal Lucić' koji isplovljava po redu plovidbe u 9:30 s polaskom iz Dubrovnika", stoji u obavijesti.

Tako Jadrolinija nije precizirala što točno znači 'do daljnjeg' niti kada otočani mogu očekivati vraćanje jedine putničke linije prema Elafitima, a obzirom da je turistička sezona u jeku ne treba posebno naglašavati koliko je takva linija neophodna.

Naime, putnike s Elafita prevoze dvije državne linije. Jedna je trajektna i namijenjena je svakodnevnom prijevozu putnika i tereta. Druga linija je putnička koju održava brod "Postira" koji je trenutno na remontu. Dora je tek nekoliko dana mijenjala Postiru, pa otočani opet ostaju bez putničke linije.

- Prošle godine je rekonstruirano pristanište na otoku Koločepu. Time je redefinirana trajektna linija koja do sada nije imala mogućnosti pristajati na Koločepu pa se teret morao prevoziti našom putničkom linijom. Rekonstrukcijom pristaništa na Koločepu stvoreni su uvjeti da se svi otoci opskrbljuju trajektnom linijom pa će se promijeniti i red plovidbe navedene linije na način da će pristajati u sve luke u polaznim i povratnim putovanjima sukladno zahtjevima lokalne zajednice. Navedeno će uvelike omogućiti bolju opskrbu otoka - naveli su iz Jadrolinije u odgovoru prošlog mjeseca i dodali kako su "na zahtjev lokalnog stanovništva za korištenjem brzih plovila na putničkoj liniji, a uz suglasnost Agencije za obalni linijski pomorski promet, dobili privremeno odobrenje za stavljanjem brzog broda "Dora" na navedenu liniju", kazali su tada Jadrolinije.

Je li odlazak Dore znači kako se Postira vraća s remonta i kada će otočani, i njihovi brojni gosti, biti opet povezani putničkom linijom - Dubrovački dnevnik je upitao Jadroliniju, a odgovor se čeka.

Z.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Butković potvrdio: Jadrolinija ove godine nabavlja 6 novih brodova | | Morski HR
Ove se godine ide u nabavu šest novih brodova za Jadroliniju od kojih će jedan biti namijenjen za liniju koja spaja Šipan, Lopud, Koločep i Dubrovnik, najavio je to na današnjoj sjednici Sabora
Jadrolinija otočanima zadarskog arhipelaga: “Nabavljamo nove, električne brodove!” | | Morski HR
Stanovnici zadarskog arhipelaga u posljednje vrijeme sve češće se žale na adekvatnost brodova u floti Jadrolinije koji se biraju za plovidbu između Zadra i susjednih otoka. Problem je
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.