1 min. čitanja

Iz Baške startala međunarodna pustolovna utrka 'Adventure Race Croatia'

Iz Baške startala međunarodna pustolovna utrka 'Adventure Race Croatia'
Adventure Race Croatia na Kleku, Foto: Boris Kačan/Adventure Race Croatia

Startala je međunarodna pustolovna utrka Adventure Race Croatia. Proglašenje pobjednika slijedi u Baški 18. svibnja, a u međuvremenu natjecatelje možete, u realnom vremenu na stranicama utrke.

Baška na otoku Krku, domaćin je petog izdanja utrke u kojoj sudjeluje 30 timova, iz 20 zemalja svijeta. Moraju savladati zahtjevnu rutu dugu čak 550 km.

Četveročlani timovi snagu i izdrživost testirat će u biciklizmu, trail tračanju, planinarenju, veslanju u kajacima, orijentaciji i penjanju po stijenama. Timski duh i strategija su ključni faktori koji će odrediti kako će svladati prirodne ljepote Kvarnera i Like.

Adventure Race Croatia je dio svjetske pustolovne serije Adventure Race World Series (ARWS), a od 2019. godine je i kvalifikacijska utrka za Svjetsko pustolovno prvenstvo, prenosi Radio Rijeka.

- Adventure Race Croatia nije samo sportsko natjecanje, već i prilika za promociju ekološke svijesti i očuvanja prirodnih resursa. Organizatori su posvećeni minimalnom utjecaju na okoliš te potiču sve sudionike i gledatelje da budu odgovorni prema prirodi tijekom cijelog događanja - stoji u priopćenju organizatora.

U realnom vremenu utrku možete pratiti OVDJE.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.