>
  2 min. čitanja

Ivica Puljak i Bojan Ivošević dali ostavke: “Neka građani odaberu žele li promjene ili da njima vladaju HDZ, Kerum i SDP”

Ivica Puljak i Bojan Ivošević dali ostavke: “Neka građani odaberu žele li promjene ili da njima vladaju HDZ, Kerum i SDP”
Foto: Screenshot

SPLIT – Splitski gradonačelnik Ivica Puljak i njegov zamjenik Bojan Ivošević na konferenciji za novinare su priopćili da će dati ostavke. Rezultat je ovo reakcija gradskih vijećnika na podizanje optužnice protiv Ivoševića. DORH ga tereti zbog prijetnji urednici Slobodne Dalmacije.

Do novih izbora, Split će voditi zamjenik gradonačelnika Antonio Kuzmanić, kao vršitelj dužnosti gradonačelnika Splita.

Na ovaj potez  su se odlučili kako bi građani Splita odlučili žele li u idućem razdoblju promjene ili žele da vladaju HDZ, Kerum i SDP.

– Split ide na nove izbore. Bojan Ivošević nije teret, on je nosio teret bivše vlasti. U nove izbore idemo zajedno kao pobjednički tim. Zamjenik Ivošević i ja ćemo dati ostavke, a zamjenik Kuzmanić ostaje kao povjerenik do sljedećih izbora, on će se brinuti da hladni pogon funkcionira i neće sudjelovati u kampanji. Kao što ste vdjeli jučer, sve političke opcije se slažu da se raspusti Gradsko vijeće. Ja mislim da bi bilo dobro da to bude što prije, da idemo zajedno na izbore i da tako uštedimo novac poreznih obveznika – rekao je Ivica Puljak.

– Ovo nije iznuđena ostavka, gradonačelnik je praktički nesmjenjiv. Ja sam mogao odabrati da do kraja godine budem gradonačelnik i to ste možda navikli u hrvatskoj politici da se ljudi grčevito drže za fotelje, ja nisam takav čovjek. Ja se svojih građana ne bojim i ja ne želim biti gradonačelnik koji nema podršku svojih građana i ja sam siguran da je imam i sada – rekao je Puljak.

– Dogradonačelnik nije niti ukrao, niti lagao, niti ikoga prevario. U ovakvim teškim odlukama ja se uvijek zapitam što je istina ili ne. Je li istina da je životno prijetio novinarkama? Ne. Ja li istina da je neprimjereno komunicirao? Je i to nismo opravdavali – odgovorio je Puljak.

– Bolje izaći na izbore i pitati građane kakav grad žele. Troškovi tih izbora su minimlani i nekad je bolje napraviti minimalne troškove kako bi izabrali smjer budućnosti i smjer reda. Mi nismo političari koji se grčevito drže za fotelje, ali ja nisam takav čovjek niti takav političar ija od politike ne živim i tražimo od građana da kažu kakv Split žele. Mislim da će građani potvrditi smjer koji smo mi zacrtali – kaže splitski gradonačelnik u ostavci.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

SPLIT IDE NA NOVE IZBORE Gradonačelnik Puljak i njegov zamjenik Ivošević daju ostavke
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.