1 min. čitanja

Istranka Antonia, nova najuzornija seoska žena

Istranka Antonia, nova najuzornija seoska žena
Foto: HTV screenshot

Najuzornija seoska žena u Hrvatskoj je Antonia Mrzlić Budak. Majka je troje djece. Živi i radi na selu, dolazi iz Istarske županije.

- Osjećam se prekrasno. Nisam očekivala pobjedu. Nešto sam onako osjećala da će možda biti neka nagradica, ali zaista, ovako pobjedu nisam. Drago mi je da sam ovdje prvi put, upoznala neke nove ljude, neko novo iskustvo stekla i stvarno sam ponosna - govori Antonia Mrzlić Budak, najuzornija seoska žena u Hrvatskoj.

Lentu joj je predala prošlogodišnja pobjednica, Međimurka Mateja Vranović. Ovakvo predstavljanje seoskih žena, njihova života, posla i vrlina već godinama podupire Ministarstvo poljoprivrede.

- Vi ste vidjeli kako su to sjajne žene, kako ruše predrasude, koliko su one vrijedne i kao poljoprivrednice i kao gospodarstvenice, kako su društveno angažirane, koliko znače u svojoj zajednici, koliko su spremne unapređivati ta gospodarstva, prenositi neke nove inicijative, razvijati ih - naglasila je Marija Vučković, ministrica poljoprivrede.

Gotovo 140 milijuna Europljana živi u ruralnim područjima. U Hrvatskoj više od 30 posto poljoprivrednih gospodarstava nose žene.

- Ovo je prilika da zapravo predstave sve što rade u svom domu, da predstave baštinu, kulturu i tradiciju. To je ono zbog čega je ova manifestacija jedna dodana vrijednost. Ovo je zapravo danas u Međimurju bila Hrvatska u malom - kazala je Sunčana Glavak, zastupnica u EP-u, pokroviteljica izbora.

I dodaje da bi ovaj izbor, koji je izvorno hrvatska inicijativa, trebao dobiti europski kontekst te kako je došlo vrijeme da se predstavi u Europskom parlamentu, piše HRT.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.