2 min. čitanja

Istarska policija zbog vremenskih neprilika poziva vozače na opreznu vožnju i poštivanje ograničenja

Istarska policija zbog vremenskih neprilika poziva vozače na opreznu vožnju i poštivanje ograničenja
Foto: Pixabay/Ilustracija

Kolnici u Istri su mjestimice mokri i skliski pa Policijska uprava istarska upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, kao i da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zbog mokrog i skliskog kolnika prianjanje pneumatika na podlogu znatno je otežano te se produžava zaustavni put prilikom kočenja, odnosno na takvom kolniku vrlo lako može doći do gubitka kontrole nad vozilom i slijetanja vozila s kolnika ili prelaska na dio kolnika za suprotni smjer i sudara s nadolazećim vozilima.

Kako se u posljednje vrijeme bilježi veći broj sudara vozila i divljači na cestama Istarske županije policija skreće pozornost vozačima da se kreću brzinama primjerenim uvjetima na cestama izvan naselja zbog neočekivane pojave divljači, posebice na dionicama ceste na kojima je vidno postavljena prometna signalizacija koja upozorava vozače na opasnost pojave divljači.

Jedan naletio na lisicu, a drugi na divlju svinju
Policija upozorava vozače da obrate pozornost na cestama izvan naselja na neočekivanu pojavu divljači. Na području Poreča i Labina su 21. i 22. studenog zabilježena dva naleta na divljač. Prvi slučaj dogodio se 21. studenog oko 21.50 sati u Ferencima kraj Vižinade, gdje je 24-godišnjak automobilo…


Isto tako, vozače koji kreću na put prema Zagrebu, podsjećamo da u vrijeme zimskih uvjeta na cestama kada je kolnik prekriven snijegom ili kada je na kolniku poledica moraju imati i koristiti zimsku opremu. Na dionicama na području Primorsko-goranske županije obvezna je zimska oprema za sve vrste motornih vozila na sljedećim prometnicama:

A6 Čvorište Bosiljevo 2 (A1) – Delnice – Rijeka (čvorište Orehovica, A7)

D3 Karlovac – Rijeka (D8) – tzv. stara cesta prema Karlovcu.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.