Investitori u Valkane: Lungomare ostaje otvoren za sve, bez obzira na referendum

"Ako ste za to da se na Valkanama gradi hotel, ostanite u nedjelju doma i ne izlazite na referendum", poručio je građanima predstavnik investitora i voditelj projekta Zoran Kostić.

- Poruka "ostani doma" rezultat je pitanja koja nam svakodnevno postavljaju oni koji su za gradnju hotela. Pitaju nas: Što da radimo na referendumu? Rekli smo im da nema druge poruke nego da ostanu doma - rekao je Zoran Kostić na konferenciji za novinare održanoj na lokaciji gdje bi se trebao graditi hotel. Poručio je i kako je referendum njima irelevantan te kako ishod neće utjecati na njihov projekt.

Po njegovim riječima investitor nikoga ne sprječava da izađe na referendum, a konferenciju je sazvao nakon što se posljednjih dana opet "diže fama" oko njihovog zahtjeva za lokacijsku dozvolu, kojeg su podnijeli 30. rujna.

- Mi se politikom ne bavimo, nažalost politika se bavi nama, i već mjesecima slušamo neistine koje nas jako pogađaju - naveo je Kostić i dodao da u cijelom tom slučaju nema tajni jer je projekt identičan onome koji je prezentiran u travnju.

Pulski Možemo!: Rezultat referenduma obvezujući je za grad Pulu
Nakon što je u subotu arhitektonski studio 3LHD izvijestio o predaji zahtjeva za izdavanje lokacijske dozvole za gradnju hotela u napuštenom kamenolomu na Valkanama, Možemo! Pula priopćio je da će rezultat referenduma za Lungomare biti obvezujući za Grad Pulu, neovisno o tom zahtjevu. Naime, iz pla…

Hotel će se, dodao je Kostić, nalaziti na sadašnjoj lokaciji sportskih terena u podnožju kamenoloma, ne u šumi, ne na šetnici i ne na Lungomareu.

- To je naša osnovna poruka. Lungomare ostaje otvoren za sve, bez obzira na referendum, bez obzira na sve što se događa. Dakle, hotel se gradi na ovom mjestu u rupi, s kojeg do vrha ima 15 metara, a ukupna visina hotela je 27 metara. Teza koja se predstavlja u javnost da se 27 metara mjeri s ceste je neistinita, tih 12 metara, to je niže od borova - naglasio je Kostić.

Naveo je i da nema nikakvog straha ni od ugrožavanja okoline.

- Udaljenost hotela od šetnice je 120 metara, nema rampi, nema betoniranja, plaža ostaje otvorena, nema ograde oko hotela. Park ispred hotela će biti nov, a pored toga uredit ćemo i šumu. Sve to će biti otvoreno za sve. Onaj tko je jutros šetao Lungomareom, šetat će i sutra, i za pet godina, i za deset godina. Tko je trčao trim stazom kroz šumu, trčat će i za deset godina - poručio je Kostić.

Šumica na pulskom šetalištu Lungomare ograđena trakama
Šumica na pulskom šetalištu Lungomare u utorak ujutro ograđena je trakama s oznakom “private”, a iz tvrtke Hotel Valkane potom su izvijestili da protivnici gradnje hotela “nastavljaju s manipulacijama i iznošenjem neistina odnosno žele stvoriti dojam u javnost da to radi investitor”. Pojedinci su n…

S gornje strane, dodao je, hotel je udaljen od pristupne ceste 15 - 25 m. Stoga će investitori, kako je rekao, ublažiti opasne pokose, neće biti bodljikavih žica kao sada jer će se stepenasto urediti silazak, s obje strane, i pješačka staza koja će voditi na Lungomare.

- Kome god smo pokazali planove, svi su rekli da je ovo odlično rješenje i nitko nije tražio izmjene. Dakle, ovakav projekt ćemo definitivno predati i za građevinsku dozvolu - rekao je Kostić. Osvrnuvši se na teze koje su se posljednjih dana čule u javnost da su oni "ratni profiteri", naglasio je kako je investitor to kupio 2015., a privatizacija je bila prije 30 godina te kako nitko ne postavlja pitanje ni prvog vlasnika, ni drugog.

- Mi smo treći vlasnici i sad se postavlja pitanje kako je do toga došlo - zaključio je Zoran Kostić dodavši kako tvrtka s privatizacijom nema ništa, prenosi HRT.

Hina