1 min. čitanja

''Investicija od 180 mil.eura kreće''

''Investicija od 180 mil.eura kreće''
Foto: LNG

ZAGREB - Nakon održane prve sjednice Vlade po povratku s godišnjeg odmora, ministar gospodarstva Davor Filipović najavio je korake u, kako kaže, ''pozicioniranju Hrvatske kao lidera na novoj energetskoj karti Europe''.

Najznačajnija današnja odluka Vlade odnosi se na povećanje kapaciteta LNG-a i izgradnju plinovodne mreže na relaciji Zlobin-Bosiljevo, potvrdio je Filipović.

-U cilju osiguranja sigurnosti opskrbe plinom RH odlučili smo krenuti s investicijom ukupne vrijednosti od 180 milijuna eura. Jako je važno ići u tom smjeru kako bismo pozicionirali Hrvatsku kao lidera kada govorimo o novoj energetskoj karti Europe. To je nešto na čemu ćemo raditi kontinuirano, nešto što smo danas odlučili krenuti u tom smjeru, startati- poručio je u izjavi medijima nakon sjednice.

U sjeni aktualog podatka Državnog zavoda za statistiku o rekordnoj godišnjoj inflaciji u srpnju od 12,3 posto, premijer Andrej Plenković za idući tjedan najavio je održavanje tri sjednice Vlade - u ponedjeljak telefonske o cijenama naftnih derivata, u srijedu sjednicu o velikom paketu od više od 60 zakona vezanih za pristupanje Hrvatske europodručju, te redovne sjednice u četvrtak.

V.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.