1 min. čitanja

IKEA nakon prodaje kontejnera, potpuno napušta kontejnersku strategiju

IKEA nakon prodaje kontejnera, potpuno napušta kontejnersku strategiju
Foto: Pluton Logistics

Švedski trgovački gigant IKEA napušta „kontejnersku strategiju“, prenose specijalizirani europski portali. Kako piše shippingwatch.com a prenosi Pluton Logistics, nakon što je prodala svoje kontejnere, IKEA je sada također prestala iznajmljivati prostor na teretnim brodovima kako bi osigurala svoje lance opskrbe.

– Više ne iznajmljivamo prostor na oceanskim brodovima. Vidimo da se ograničenja u našem globalnom lancu opskrbe počinju ublažavati i da se polako vraćamo normalnoj suradnji sa našim partnerima – navela je kompanija u pisanom odgovoru za spomenuti portal, prenosi Pomorac.hr.

Shippingwatch.com je, inače, ranije tokom rujna objavio da je IKEA prodala kontejnere koje je prošle godine kupila kada je na globalnom tržištu teretnog transporta vladao kaos, te da se čuveni brend sada „fokusira na druga rješenja u napetim lancima opskrbe“.

Sa druge strane, pojedinske trgovačke kompanije – poput maloprodajnog lanca Lidl koji je nedavno pokrenuo svoju pomorsku flotu, krenule su u potpuno suprotnom smeru.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.