2 min. čitanja

Ide li "Dubrovnik" na svoje posljednje putovanje u rezalište?

Ide li "Dubrovnik" na svoje posljednje putovanje u rezalište?
Foto: BuR

Jadrolinijin trajekt Dubrovnik stigao je prije dva dana u brodogradilište Viktor Lenac, a nagađa se da je tamo stigao kako bi se skinulo sve s njega, da bi potom otišao na posljednje putovanje u tursko rezalište Aliagu.

Informacije o ovome nisu provjerene, pišu Brodovi u Rijeci, ali nekako je priča o Aliagi sve glasnija, što i ne bi čudilo obzirom da je brod u lošem stanju kako kažu upućeni u cijelu priču.

Podsjetimo, Morski HR je prije 10 dana od grčkih izvora prenio informaciju da postoji interes za ovaj brod u Grčkoj, no nijedna od dviju zainteresiranih strana nije ponudila minimalnu cijenu. Iz Jadrolinije nam tijekom postupka prodaje broda nisu željeli iznijeti detalje.

Inače, hrvatski nacionalni brodar objavio je natječaj za prodaju Dubrovnika još 15. listopada 2022. godine, a procijenili su ga na minimalnu cijenu od 2,85 milijuna eura.

No je li zbog nepostizanja zadane cijene u natječaju Jadrolinija odlučila ipak prodati brod za staro željezo?

Brod je u Rijeku uplovio pod zapovjedništvom dubrovačkog kapetana Vlada Vlahovića. Dubrovački dnevnik je poslao još jedan upit Jadroliniji.

“Jadrolinija je provela javni natječaj za prodaju broda Dubrovnik. Trenutno je u fazi definiranje kupoprodajnog ugovora za kojeg se nadamo da će biti uspješno usuglašen s potencijalnim kupcem,” odgovorili su iz Jadrolinije.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Jadrolinija prodaje “Dubrovnik” - Ide li u Grčku?
Grčki izvori prenose informaciju da Jadrolinijin brod Dubrovnik stiže u tamošnju flotu, kako bi mogao prometovati na jugu Jadrana i to na liniji Crna Gora - Italija, odnosno Bar - Bari. Inače, hrvatski nacionalni brodar objavio je natječaj za prodaju Dubrovnika još 15. listopada 2022. godine, a pro…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.