1 min. čitanja

I ovog vikenda očekujte gužve prema moru

I ovog vikenda očekujte gužve prema moru
Foto: HAK

Krećete li ovog vikenda na godišnji odmor, pripremite se na gužve, osobito na prometnicama koje vode prema moru.

Najveći zastoji i kolone očekuju se na ulazima i izlazima s autocesta, posebice na autocesti A1 na naplatnim postajama Lučko i Demerje (prošli vikend ondje je prošlo ukupno više od 220.000 vozila), dionici A1 od Lučkog do čvora Bosiljevo, Istarskom ipsilonu, izlazu s autoceste A2 kod Trakošćana.  

Također, intenzivni promet očekuje se na zagrebačkoj obilaznici, prilaznim pravcima većim turističkim središtima, važnijim državnim cestama koje vode prema moru, trajektnim pristaništima, graničnim prijelazima i prilaznim pravcima zrakoplovnim lukama.

Na cestama će biti maksimalan broj policijskih službenika

Kako se većina prometnih nesreća događa zbog ljudske pogreške, odnosno sudionika u prometu koji grubo krše osnovne prometne propise, iz MUP-a najavljuju kako će posebnu pozornost posvetiti sigurnosti i protočnosti cestovnog prometa. U provođenje niz preventivno-represivnih aktivnosti bit će uključen maksimalno raspoloživ broj policijskih službenika te osigurana vidljiva nazočnost na cestama.

Posebna pozornost posvetit će se kontroli i sankcioniranju grubog kršenja prometnih propisa iz tzv. skupine ''četiri glavne ubojice u prometu'' – vožnje pod utjecajem alkohola, kretanju brzinama većima od dopuštenih, nekorištenju sigurnosnog pojasa, nepropisnoj uporabi mobitela, ali i prekršajima motociklista.

Na opterećenim dionicama, odnosno mjestima gdje se stvaraju veće prometne gužve, zastoji ili se promet odvija otežano, uspostaviti će se i fizičko upravljanje prometom. Također, u neposrednom nadzoru protočnosti koristit će se i helikopter.

V.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.