2 min. čitanja

I na Lošinj stigli čagljevi - jedan je ustrijeljen!

I na Lošinj stigli čagljevi - jedan je ustrijeljen!
Foto: Morski HR / Arhiv / Ilustracija

Pretpostavke lošinjskih lovaca i ovčara potvrđene su te je jučer na potezu Tizna-Zabodarski, nedaleko od lošinjskog aerodroma, odstrijeljen čagalj. Čaglja je odstrijelio Bariša Meljankić, predsjednik Lovačkog društva Kamenjarka, nakon dojave građanina koji je šetao prirodom.

- Čagalj je bio malaksao i može se pretpostaviti da je tijekom dana bježao od lovačkih pasa - rekao je Meljankić za portal Otoci.net.

Dodao je da se na nedavnom sastanku lovaca i nadležnih predstavnika lokalnih samouprava i Županije, održanom u Cresu, govorilo o dosadašnjim viđenjima čaglja na Lošinju, o slučajevima napada na janjce, čestim dojavama o zavijanju.

Uzorak će biti obrađen kako bi se provjerilo postoji li srodstvo ove odstrijeljene jedinke s onima na otoku Krku, što bi moglo pridonijeti u utvrđivanju načina dolaska čaglja na Lošinj.

Nije poznato koliko je još jedinki na Lošinju, a njihov veći broj mogao bi uzrokovati dodatne probleme uzgajivačima ovaca, ali i u lovnom turizmu.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

VIDEO Otkrivamo kako su zvijeri koje ubijaju stoku prvi put u povijesti stigle na Kornate!
Već dvije godine teroriziraju stanovnike Kornata. Zvijerima koje su misteriozno stigle na otoke u sastavu nacionalnog parka nitko ne može stati u kraj, a lokalni stanovnici koji se od pamtivijeka bave stočarstvom kažu da im ubiju većinu okoćenih janjadi, dok su stariji primjerci u stadu pod velikim…
Otočani u strahu, struka zabrinuta: “Na Kornate prvi put stigle krvoločne zvijeri, pratimo ih dvije godine!”
Tradicionalno Kornatari, odnosno Murterini koji svoja imanja imaju na ovom otočju, ovčarstvom se bave oduvijek. Tako i Matej Mudronja koji sa svojom obitelji vodi obiteljsko gospodarstvo i konobu Beban na otoku Kornatu. Problemi koji ih oduvijek muče, također su tradicionalni, otočki. Škrt…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.