1 min. čitanja

Hutisti potopili i drugi brod u Crvenom moru?

Hutisti potopili i drugi brod u Crvenom moru?
Foto: Depositphotos / Ilustracija

Jemenski su hutisti vjerojatno potopili još jedan brod u Crvenom moru, priopćila je Organizacija Ujedinjenog Kraljevstva za pomorske trgovačke operacije (UKMTO). 

Hutisti i drugi izvori ranije su utvrdili da je ugroženi brod grčki Tutor. Pogođen je raketama i brodom na daljinsko upravljanje nakrcanim eksplozivom 12. lipnja te propušta vodu.

- Vojni dužnosnici izvijestili su o zapaženom pomorskome otpadu i nafti na mjestu gdje se prema posljednjim saznanjima nalazio Tutor, kazao je UKMTO u izvještaju o sigurnosti.

Upravitelj Tutora nije bio odmah dostupan za komentar.

Jedan član posade, za kojega se misli da se nalazio u strojarnici, smatra se nestalim. Potapanje Tutora označilo bi drugo potapanje plovila komercijalne namjene od strane hutista od studenoga, u napadima za koje kažu da su izvršeni zbog solidarnosti s Palestincima u Gazi, prenosi HRT.

Rubymar u vlasništvu Ujedinjenog kraljevstva potopljen je u Crvenome moru 2. ožujka, oko dva tjedna nakon što je oštećen u napadu hutista. Izvještaj UKMTO-a u kojemu se sumnja na potapanje Tutora stiglo je tjedan nakon što su hutisti ozbiljno oštetili Tutor, nosač ugljena koji je plovio pod zastavom Liberije, i brod Verbenu pod zastavom Palaua, koji je prevozio drveni građevni materijal.

Pomorci s Verbene evakuirani su nakon što nisu uspjeli obuzdati požar koji je buknuo nakon napada. Verbena sada pluta u Adenskom zaljevu te bi mogao potonuti ili biti ponovno pogođen.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.