2 min. čitanja

Humanitarni lignjolov kup od Mišjaka do Žverine kod Pašmana za kupnju defibrilatora

Humanitarni lignjolov kup od Mišjaka do Žverine kod Pašmana za kupnju defibrilatora
Foto: Pino Rerečić / Lignjolov i Peškafondo / Facebook / Ilustracija

ŽDRELAC - Sportsko ribolovno društvo Račina Ždrelac uz potporu Općine Pašman organizira tradicionalnu manifestaciju pod nazivom  „Lignjolov kup od Mišjaka do Žverine“. Cijeli program odvijat će se kroz dva dana 25. i 26. kolovoza 2023. godine u Ždrelcu, te uključuje ekološku akciju čišćenja mora, natjecateljski lignjolov kup,  gastronomski događaj, koncert pjevača Petra Dragojevića i benda, DJ-a MM, te humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za defibrilator.

U petak, 25. kolovoza u Ždrelcu se održala ekološka akcija čišćenja uvale Sv. Luka Ždrelac i uvale  Matlovac kojoj su se osim članova ŠRD-a Račina Ždrelac odazvali i ronioci iz KŠRM Submanie čime su  okupljeni ronioci željeli pokazati da moru treba vratiti s poštovanjem i čistoćom za sve ono što nam kroz godine i pruža.

Manifestacija ima i humanitarni karakter, pa se kroz tombolu i dobrovoljne donacije, prikupljaju  sredstva za postavljanje defibrilatora u Ždrelcu na popularnoj plaži Matlovac. Humanitarnu akciju  podržali su svi lokalni ugostiteljski objekti, kao i OPG-ovi i druge tvrtke.

Cjelokupno događanje 26. kolovoza od polaska natjecatelja prema zoni lova, do večernjeg koncerta, odvijati će se u uvali Polača, Ždrelac. Ljubitelji kulinarskih delicija moći će kušati lignje, ulovljene na  samom natjecanju, pripremljenu od strane domaćina, uz ostale dalmatinske specijalitete. Poseban

doživljaj bit de Maguro Kaitai Show tijekom kojeg će tunu pripremiti poznati majstor japanske kuhinje  Nobuhito Okado. Posjetitelji će imati priliku vidjeti kako se pravilno reže i priprema svježa tuna i  ostala riba te naučiti nešto više o japanskoj kuhinji. Ulaz na cjelodnevno događanje i gastro show je  besplatan. Kotizacija za natjecatelje iznosi 15 eura, te natjecatelji moraju imati važeću ribolovnu dozvolu. Prijave za natjecanje odvijaju se u Caffe baru Dalmatino, Uvala Polača. Detalji za natjecatelje  mogu se doznati na facebook stranici kojem se može pristupiti OVDJE.

Manifestacija je financirana putem natječaja za financiranje programa, projekata i manifestacija od  interesa za opće dobro koje provode udruge na području Općine Pašman za 2023. godine.

Ovim putem Vas pozivamo da se kao relevantni medij odazovete natjecanju te ga medijski ispratite.  Za više informacija o natjecanju možete nam se obratiti na srdracina@gmail.com

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.