1 min. čitanja

HTZ izdvaja više od 1,2 milijuna kuna za sadnju stabala u 116 turističkih zajednica

HTZ izdvaja više od 1,2 milijuna kuna za sadnju stabala u 116 turističkih zajednica
Foto: Morski HR

Na 20. sjedni Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice, koju je vodila ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac imeđu ostalog je usvojena  Odluka o raspodjeli sredstava lokalnim turističkim zajednicama za nabavu sadnica stabala u 2022. i 2023. godini u okviru projekta „Hrvatska prirodno tvoja“ („Croatia naturally yours“).

Riječ je o nešto više od 1,2 milijuna kuna koji će biti raspoređeni na ukupno 116 turističkih zajednica sukladno njihovim prijavama za nabavku sadnica koje su namijenjene turističkim destinacijama u cilju smanjenja ugljikova otiska.

Riječ je o nešto više od 1,2 milijuna kuna koji će biti raspoređeni na ukupno 116 turističkih zajednica sukladno njihovim prijavama za nabavku sadnica koje su namijenjene turističkim destinacijama u cilju smanjenja ugljikova otiska. Na ovaj će način Hrvatska doprinijeti ispunjenju ciljeva iz Glasgowske deklaracije o šumama i korištenju zemljišta - Glasgow Declaration on Forests and Land Use, kao i daljnjem održivom razvoju turizma.

- Na kraju smo 2022. godine u kojoj je turistički sektor ostvario odlične rezultate na temelju kvalitetne pripreme te kontinuirane izvrsne suradnje svih dionika u sustavu. Hrvatska od 1. siječnja 2023. godine ulazi u euro zonu i šengenski prostor te je pred nama nastavak integracije razvojnih, marketinških i promotivnih aktivnosti temeljenih na Strategiji razvoja održivog turizma do 2030. godine. Danas smo usvojili važne dokumente za organizaciju rada Hrvatske turističke zajednice u narednoj godini pomoću kojih nastavljamo jačati poziciju Hrvatske na svjetskoj turističkoj karti. Zahvaljujem svim članovima Turističkog vijeća i Skupštine na doprinosu te čestitam na izvrsnim ovogodišnjim rezultatima - poručila je ministrica Nikolina Brnjac.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.