1 min. čitanja

Hrvatski tim za traganje i spašavanje danas odlazi u pomoć Turskoj

Hrvatski tim za traganje i spašavanje danas odlazi u pomoć Turskoj
Foto: MUP

ZAGREB - Hrvatski tim za traganje i spašavanje, koji se sastoji se od 40 pripadnika s opremom i 10 pasa za spašavanje, poslijepodne odlazi u pomoć Turskoj koju su danas pogodili razorni potresi.

Hrvatski tim za traganje i spašavanje poslijepodne odlazi u pomoć Turskoj, koju su danas pogodili razorni potresi, najavilo je Ravnateljstvo civilne zaštite.

Radi se o modulu srednje kategorije za urbano traganje i spašavanje iz ruševina Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite koji se sastoji se od 40 pripadnika s opremom i 10 pasa za spašavanje.

Turska je zatražila međunarodnu pomoć putem Koordinacijskog centra za odgovor na hitne situacije (ERCC - The Emergency Response Coordination Centre) Mehanizma unije za civilnu zaštitu Europske komisije.

Republika Hrvatska je, u koordinaciji Operativnog centra civilne zaštite Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH, ponudila pomoć modula za urbano traganje i spašavanje srednje kategorije (MUSAR) koju je Turska prihvatila.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Novi razoran potres u Turskoj od 7,7 po Richteru! Iz ruševina izvučene i dvije Hrvatice!
EMSC je upravo objavio da je Tursku pogodio još jedan razorni potres, jačine 7,7 po Richteru. Another - relatively mild - earthquake was felt in Israel a short while ago; the source was another earthquake in Turkey, measured at magnitude 7.5. Attached: footage of a building that collapsed
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.