1 min. čitanja

Hrvatski proizvođači ribe na najvećem svjetskom sajmu proizvoda ribarstva u Barceloni!

Hrvatski proizvođači ribe na najvećem svjetskom sajmu proizvoda ribarstva u Barceloni!
Foto: HGK

Radi se o sajmu Seafood Expo Global 2024., najvećem sajmu trgovine morskim plodovima i proizvodima ribarstva na svijetu koji je krenuo jučer i traje do 25. travnja!

Na jubilarnom 30. izdanju ovog sajma u organizaciji Hrvatske gospodarske komore predstavlja se 11 hrvatskih tvrtki. Ukupno 2.050 proizvođača ribe i ribljih proizvoda iz 84 zemlje izlaže na 51.277 m2 sajamskog prostora.

Hrvatska gospodarska komora i ove godine na sajmu organizira zajednički nastup svojih članica u sklopu projekta "Riba Hrvatske - Jedi što vrijedi". Projekt je sufinanciran sredstvima EU fonda za pomorstvo, ribarstvo i akvakulturu i usmjeren je na promociju proizvoda ribarstva te povećanje izvoza hrvatskog ribarskog sektora.

- Izlaganje na sajmu našim članicama, koje velik dio svojih prihoda od prodaje ostvaruju na izvoznim tržištima- od 55 do 90 posto, važna je platforma za međunarodno poslovanje jer im omogućava da svoje proizvode, posebice inovacije prezentiraju kupcima iz cijelog svijeta kroz osobni susret i kontakte s novim i starim kupcima - istaknuo je potpredsjednik HGK za poljoprivredu i turizam Dragan Kovačević.

Svoje proizvode na sajmu predstavlja jedanaest domaćih tvrtki: Arbacommerce, Conex Trade, Cromaris, Jadran-tuna, Mardešić, Orada Adriatic, Pelagos Net farma, Podravka, PP Orahovica, Sardina i ZMH Horvat. Najvažniji proizvodi koje prezentiraju na sajmu u Barceloni su bijela riba, tuna, slana sitna plava riba, smrznuta sitna plava riba, konzervirani proizvodi, slatkovodna riba te razni proizvodi prerade.

U sektoru ribarstva bilježimo pozitivne trendove koji se ogledaju kroz povećanje proizvodnje, rast izvoza i ostvarivanje suficita u vanjskotrgovinskoj razmjeni.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.