1 min. čitanja

Hrvatska već bilježi 16% više turističkih dolazaka!

Hrvatska već bilježi 16% više turističkih dolazaka!
Foto: HTZ/Croatia Full Of Life(corina)

Godina je izgleda dobro krenula, a podaci HTZ-a kažu kako je u prva tri mjeseca ove godine ostvareno više od 1.1 milijun turističkih dolazaka i preko tri milijuna noćenja.

HTZ se poziva na prve podatke eVisitora, koji sadrži turistički promet ostvaren u komercijalnim i nekomercijalnim objektima te nautičkom charteru. Na Jadranu je prema tim podacima ostvareno 2.2 milijuna noćenja što je 20 posto više nego 2023. godine.

U prvom kvartalu najviše noćenja ostvareno je u Istri (772 tisuće noćenja), na Kvarneru (534 tisuće noćenja) te u Splitsko-dalmatinskoj županiji (333 tisuće noćenja). Gledano u gradovima najviše je noćenja ostvareno u Zagrebu, Rovinju, Dubrovniku, Splitu, Opatiji, Poreču te Zadru.

Tijekom prva tri mjeseca najviše su noćenja ostvarili gosti s domaćeg tržišta, a slijede Slovenci, Nijemci i Austrijanci. Prema vrstama smještajnih objekata, najaviše je noćenja ostvareno u hotelima, objektima u domaćinstvu te u kampovima.

Prema dostupnim podacima nije loš bio ni ovaj produljeni uskrsni vikend. Tako ej u razdoblju od 29. ožujka do 1. travnja ostvareno 120.436 dolazaka i 380.970 noćenja. Uz domaće goste koji su ponovno bili najbrojniji, tijekom produženog vikenda u Hrvatskoj je bilo najviše gostiju s tržišta Njemačke, Austrije, Italije, Slovenije, Slovačke...

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.