2 min. čitanja

Hrvatska se predstavlja na najznačajnijem pomorskom festivalu u Francuskoj

Hrvatska se predstavlja na najznačajnijem pomorskom festivalu u Francuskoj
Foto: HTZ

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Francuskoj sudjeluje na Festivalu maritimne baštine Escale à Sète. Radi se o najznačajnijem mediteranskom pomorskom festivalu koji se održava od 26. ožujka do 2. travnja u francuskoj Oksitaniji.

Događaj je ovo koji u najvećoj mediteranskoj ribarskoj luci Sète (mjestu s niti 45 000 stanovnika) privuče oko 500 000 zaljubljenika u more i brodove te više od 130 tradicijskih brodova i velikih jedrenjaka. Festival se tradicionalno od 2010.
godine održava svake dvije godine pod pokroviteljstvom UNESCO-a.

Predstavljanje hrvatske turističke ponude na ovogodišnjem izdanju Festivala odlično je upotpunilo „Hrvatsko maritimno selo“ u okviru kojeg su organizirane brojne radionice o izradi tradicionalnih hrvatskih brodova i predstavljeni zanati vezani uz brodogradnju, kao i izložba „Hrvatska domovina mora“ autora Andrine Luić, Boška Lučeva i Vislava Torrea. Bit će tu i ribarski gastro kutak, a predstavit će se hrvatska i otočka narodna nošnja te klapska pjesma.

Predstavljanje na Festivalu uz Hrvatsku turističku zajednicu, predvodi Udruga za promicanje maritimne i nautičke baštine Cronaves iz Splita, Udruga Palagruža iz Komiže, Interpretacijski centar maritimne baštine DUBoak iz Malinske, Geopark Viški arhipelag te Alternatura iz Komiže, ali i brojni volonteri.

Za francuske novinare i turističke agente organizirana je vožnja kanalom hrvatskim tradicionalnim brodicama Falkušama s ciljem upoznavanja domaće maritimne baštine kao još jednog oblika turističke promocije zemlje.

- Francuzi su jedna od najvećih pomorskih nacija i veliki zaljubljenici u more te im je Hrvatska vrlo zanimljiva odmorišna destinacija. Naša izuzetno bogata maritimna baština odličan je motiv za nove dolaske Francuza - optimistična je direktorica Predstavništva HTZ-a u Francuskoj Danijela Mihalić Đurica.

Važnost nastupa hrvatskih predstavnika u francuskom gradu Sète dodatno potvrđuju i rezultati koje naša zemlja ostvaruje na tržištu Francuske s kojega je lani ostvareno 577 tisuća dolazaka i gotovo 2 milijuna noćenja, što u odnosu na 2022. predstavlja rast, a Francuzi su i dobri potrošači koji dnevno u prosjeku potroše više od 200 eura te Hrvatsku također posjećuju za vrijeme pred i post sezone.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.