1 min. čitanja

HRVATSKA PRIRODNO TVOJA Posađena stabla lipe u Klenovici

HRVATSKA PRIRODNO TVOJA Posađena stabla lipe u Klenovici
Foto: TZ Novi Vinodolski

KLENOVICA - Na šetnici u Klenovici posađeno je 12 stabala lipe u sklopu projekta Hrvatske turistučke zajednice pod nazivom Hrvatska prirodno tvoja.

Projekt je to poticanja razvoja održivog razvoja turizma s namjerom kompenzacije emisije automobilskih turističkih posjeta Republici Hrvatskoj. U tu svrhu dobivena su sredstva Hrvatske turistučke zajednice za nabavu sadnica i stabala.

Turistička zajednica Grada Novi Vinodolski uključila se u projekt poticanja razvoja održivog razvoja turizma Hrvatske turističke zajednice.

Obaveza je, osim sadnje stabala, njega sadnica i praćenje podataka o posađenim stablima te njihovo označavanje oznakom održivog turizma 'Hrvatska prirodno tvoja' – 'Croatia naturally yours'.

Bilo je potrebno voditi računa o autohtonim vrstama i podneblju u kojem se sade te da stabla budu posađena na vidljivim mjestima u destinacijama. Podaci o posađenim sadnicama uneseni su i u aplikaciju za praćenje sadnje Europske agencije za okoliš pod nazivom MapMy Fress s ciljem objedinjavanja podataka o sadnji sadnica stabala na globalnoj razini.

Turistička zajednica Grada Novi Vinodolski je u suradnji s Gradom Novim Vinodolskim i komunalnim trgovačkim poduzećem IVANJ d.o.o. ovim povodom ozelenila područje Klenovice, točnije šetnicu u Klenovici uz samo more, zasadivši ukupno 12 stabala lipa.

- Na ovaj način se pridonosi stvaranju imidža Hrvatske kao održive i poželjne turističke destinacije, a navedena akcija prilika je da svako mjesto u Hrvatskoj jednim malim korakom pridonese ljepšem i ugodnijem boravku u našoj predivnoj zemlji - kazala je Tena Peričić, direktorica TZG Novi Vinodolski.

B.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.