2 min. čitanja

Hrvatska pošta: “Od danas dostavljamo pakete do 10 kilograma na sve otoke”

Hrvatska pošta: “Od danas dostavljamo pakete do 10 kilograma na sve otoke”
Foto: Boris Kačan / Hrvatska pošta

Hrvatska pošta od danas je za sve otoke omogućila dostavu paketa mase do 10 kilograma putem usluge brze dostave Paket24. Izmjenama pravila o uručenju, usluga Paket24 izjednačena je s univerzalnom uslugom, a maksimalna masa umjesto dosadašnja dva kilograma iznosi 10 kilograma, izvijestili su iz Korporativnih komunikacija Hrvatske pošte.

Dostava uslugom Paket24 na otoke ovisi o više uvjeta, poput propisane mase vozila na trajektima i ograničenja ili zabrane vožnje kombijima po otoku, stoga se dostava na pojedinim otocima obavlja do poštanskog ureda u kojem korisnik može preuzeti paket. Novim izmjenama obuhvaćene su i narudžbe iz internetske trgovine Žuti klik.

– Hrvatska pošta kontinuirano traži načine da njene usluge građanima budu još dostupnije. Svjesni smo velike važnosti Hrvatske pošte u zajednici, posebno u prometno slabije povezanim mjestima i na otocima, te je ova odluka donesena na dobrobit svih naših korisnika na otocima – poručuju.

– Poštanske urede na kopnu i otocima pretvaramo u centre usluga u kojima privatni i poslovni korisnici mogu osim poštanskih obaviti i bankarske, osiguravateljske, telekomunikacijske i maloprodajne usluge.

Foto: Hrvatska pošta

U poštanskim uredima mogu se koristiti i usluge Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje u sklopu kojih se mogu preuzeti potvrde ili predati zahtjevi.  Više od 1000 poštanskih ureda najveća je maloprodajna mreža u Hrvatskoj, a nalaze su u više od 800 mjesta – izvijestila je Hrvatska pošta.

Podsjetimo, mještani otoka Premude izrazili su putem društvenih mreža ogorčenje, o čemu je Morski HR prvi i pisao. A da pritisak i objave u medijima na javne institucije u Hrvatskoj itekako imaju učinka, pokazalo se i ovaj put, jer je pošta svoju odluku izmijenila.

D.G.

POČITAJTE JOŠ:

U Hrvatskoj pošti se predomislili: “Izjednačit ćemo usluge, i otočani će moći naručivati teže pakete”
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.