1 min. čitanja

Hrvatska jedriličarka Elena Vorobjeva plasirala se na Olimpijske igre u Parizu!

Hrvatska jedriličarka Elena Vorobjeva plasirala se na Olimpijske igre u Parizu!
Foto: JKS

Vorobjeva je na Europskom prvenstvu u Ateni osvojila 4. mjesto u klasi ILCA 6 što je bilo dovoljno da ispuni olimpijsku normu!

Vorobjeva je i posljednjeg dana EP-a, u plovu za odličja, bila četvrta, pa nije mogla dostići brončanu Francuskinju Louise Cerveru.

Rođena Moskovljanka, Elena Vorobjeva nastupila je na Olimpijskim igrama u Tokiju u jedrenju, u klasi „laser radial“, i zauzela je 12. mjesto. Na OI-ju u Londonu 2012. nastupila je za Rusiju, a 2016. se preselila u Split i dobila hrvatsko državljanstvo.

Hrvatsko jedrenje će tako u Parizu, osim Vorobjeve, imati još braću Šimu i Mihovila Fantelu u 49eru, Martina Dolenca u formuli kiteu i Palmu Čargo u jedrenju na dasci, dok je osigurano i jedno mjesto u klasi ILCA 7, koje će pripasti ili Tončiju Stipanoviću ili Filipu Jurišiću. Jurišić nije došao u Atenu jer se želio potpuno posvetiti pripremama za travanjsku regatu u Hyeresu, na kojoj će pasti odluka tko će otići na Olimpijske igre. 

Hrvatski olimpijski odbor uputio je čestitke  jedriličarki Eleni Vorobjevoj ostvarenu olimpijsku normu u klasi ILCA 6 za ovogodišnje Igre u Parizu!

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.