1 min. čitanja

Hrvatska i njeno more na visokom mjestu zemalja u kojima je najbolje živjeti u mirovini

Hrvatska i njeno more na visokom mjestu zemalja u kojima je najbolje živjeti u mirovini
Foto: Boris Kačan

Prema engleskom portalu Enjoy Travel koji inače piše o putovanjima, pronašla se i jedna zanimljiva lista na kojoj je upravo naša zemlja zauzela visoko osmo mjesto.

Radi se o popisu zemalja u kojima se najbolje umiroviti, točnije živjeti u mirovini, pri čemu je u izbor ušlo 50 zemalja. Destinacija se birala na temelju nekoliko kriterija, a Hrvatska je svoje mjesto zaslužila zbog malih troškova življenja, dobre kvalitete života i jednostavnog dobivanja boravišne dozvole za boravak u našoj zemlji.

Pri odabiru deset zemalja u kojima je najbolje živjeti u mirovini gledali su se idući kriteriji: kvaliteta života, troškovi života, troškovi stanarine, troškovi u restoranima, prosječne godišnje temperature, zdravstvena skrb, gostoprimstvo, jezične barijere i lakoća dobivanje vize ili boravišne dozvole.

Na prvom mjestu je Slovenija, na zadnjem Luksemburg


Listu najboljih zemalja za život u mirovini predvodi susjedna Slovenija, dok se na zadnjem 50. mjestu nalazi Luksemburg za kojeg se navodi kako je jedna od najskupljih država za život u Europi. Ostatak zemalja koje su se pronašle na ljestvici top deset su već spomenuta Slovenija, iza nje je Portugal, dok je na trećem mjestu Estonija. Na četvrtom je mjestu Španjolska, na petom Paragvaj, na šestom Češka, a na mjestu ispred nas je Mađarska. Na devetom mjestu je Meksiko, a na zadnjem Urugvaj.

– Hrvatska nije samo popularna među 20-godišnjacima. Tisuće umirovljenika svake godine dolaze ovamo dobro živjeti. Troškovi stanovanja su niski, kvaliteta života je visoka, a postupak zahtjeva za prijavu boravišta je jednostavan za većinu nacionalnosti. Plaže su svjetske klase, ima bogatu povijest i kulturu, obilje mediteranskog sunca i izvrsne restorane, navedeno je u opisu naše zemlje na portalu Enjoy Travel, prenosi portal Mirovina.hr

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.