2 min. čitanja

Hoće li uvođenje sankcija Rusiji utjecati na izgradnju hotela u Postirama?

Hoće li uvođenje sankcija Rusiji utjecati na izgradnju hotela u Postirama?
Foto: HRT / Screenshot

POSTIRA – Gospodarske sankcije koje Rusiji svakodnevno nameću zapadne sile zbog njihove invazije na Ukrajinu prelijevaju se i na zemlje koje ne podržavaju službenu Rusiju u njezinoj agresivnoj igri. Ruskim novcem neizravno se financiraju i neki projekti u Hrvatskoj, poput golemog betonskog zdanja budućeg hotela u Postirama. No sudeći po službenim informacijama koje smo dobili, ovaj projekt nije ugrožen i ide dalje.

Otvorenje goleme betonske građevine uz samu obalu ovog nekadašnjeg pitoresknog ribarskog mjesta planirano je za ovo ljeto.

Prema dosad poznatim informacijama, hotelski kompleks prostirat će se na 5500 četvornih metara, a cjelokupno zemljište proteže se na 11 i pol tisuća četvornih metara atraktivnog zemljišta uz samu obalu. Hotel se diže u vis u pet etaža, imat će 220 soba te podzemnu garažu. Ispred hotela planirana je izgradnja bazenskog kompleksa te privatna plaža za koju bi se trebala raspisati i koncesija.

Brojne kontroverze vezane su ovu investiciju – od bojazni da malo mjesto poput Postira neće izdržati zahtjevnu infrastrukturu koju prati ovakav projekt do mnogobrojnih pitanja vezanih uz prirodu novca kojim se investira ovo gigantsko zdanje. Među spomenutim investitorima je i vlasnik PPD-a Pavao Vujnovac, kojeg nazivaju “kraljem ruskog plina u Hrvatskoj”.

Foto: Instalater.com

Nakon što su zapadne sile, uključujući i EU čija je Hrvatska članica, zatvorile “pipu” prema i iz Rusije, zanimalo nas je mogu li se i hoće li se te sankcije preliti i na investiciju u Postirama?

Načelnik općine Postira, Siniša Marović u razgovoru za Morski kratko poručuje – neće.

– Ono što i sam vidim, hotel je pri završetku. Za nekih mjesec dana  planirana je prijava tehničkog pregleda. Nakon dobivanja uporabne dozvola i ishođenja ostale potrebne dokumentacije od Ministarstva turizma, planira se započeti s pripremama za turističku sezonu. Prema mojim saznanjima hrvatske sankcije prema Rusiji niti najmanje ne utječu na završetak izgradnje i otvaranje hotela – kazao nam je Marović.

K.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Golemi hotel u Postirama grade kraljevi ruskog plina i rukometnog biznisa, s bivšim šefom SOA-e
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.