1 min. čitanja

HITNA NAREDBA MINISTARSTVA: “Zabranjuje se gospodarski ribolov koćama u Jabučkom džepu!”

HITNA NAREDBA MINISTARSTVA: “Zabranjuje se gospodarski ribolov koćama u Jabučkom džepu!”
Foto: Morski HR

Ministarstvo poljoprivrede je temeljem prijedloga Instituta za oceanografiju i ribarstvo iz Splita u proceduru objave uputilo Naredbu o zabrani obavljanja gospodarskog ribolova na moru pridnenom povlačnom mrežom koćom u Jabučkom džepu.

“Obavještavamo sve zainteresirane da će radi zaštite nedorasle grdobine i oslića u petak, 11. lipnja u Narodnim novinama br 65/21 biti objavljena Naredba o zabrani obavljanja gospodarskog ribolova na moru pridnenom povlačnom mrežom koćom u Jabučkom džepu.Ova Naredba se donosi na razdoblje od 12. lipnja, u 00:00 sati do 12. srpnja 2021 u 24:00 sata. Po isteku važenja ove Naredbe temeljem novih rezultata monitoringa razmotrit će se daljnja regulacija ribolova”, stoji u obavijesti Uprave za ribarstvo Ministarstva poljoprivrede.

Pojašnjava se da je hitna interventna mjera bila nužna, nakon provedenog redovitog monitoringa pridnenih resursa obzirom da su uočene veće količine nedorasle grdobine i oslića u području Jabučkog džepa.

Izvor: Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske

Ribolov pridnenom povlačnom mrežom koćom je sukladno Pravilniku o posebnom režimu upravljanja ribolovom u dijelu akvatorija Jabučke kotline dozvoljen u razdoblju od 1. studenoga do 31. kolovoza, subotom i nedjeljom od 05:00 do 22:00 sata, uz posjedovanje Odobrenja za obavljanje gospodarskog ribolova na moru navedenim alatom u području s posebnim režimom upravljanja, te se ovom Naredbom ova odredba privremeno stavlja izvan snage.

Predmetna Naredba nakon objave u današnjem broju „Narodnih novina“, br. 65/21 i stupa na snagu sutra, 12. lipnja te se donosi na razdoblje do 12. srpnja 2021.

Po isteku važenja ove Naredbe temeljem novih rezultata monitoringa donijeti odluka o mogućoj daljnjoj regulaciji ribolova.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.