1 min. čitanja

Hilton u Preku - svjetski poznati hotelski lanac dolazi na otok Ugljan

Hilton u Preku - svjetski poznati hotelski lanac dolazi na otok Ugljan
Foto: Screenshot/YouTube

Teška mehanizacija Kali gradnje počela je čistiti i pripremati teren u središtu Preka za gradnju Hiltona koje će se ovdje smjestiti.

Investitor hotela Hilton u Preku je HOK osiguranje, gradit će ga tvrtka Preko d.o.o. koja je u vlasništvu HOK osiguranja, a projekt je vrijedan 12 milijuna eura. Ulaganje će se s 40-ak posto iznosa sufinancirati iz Nacionalnog plana za oporavak i otpornost jer je odobren projekt na natječaju Ministarstva turizma provedenom početkom ljeta.

Hotel Hilton gradit će se na 3600 četvornih metara zemljišta, na mjestu nekadašnjeg Hotela Preko koji je srušen 2009. godine, a na predstavljanju projekta u Općini Preko direktor tvrtke Preko d.o.o. i savjetnik uprave HOK osiguranja Željko Dilber otkrio je da će hotel imati 65 dizajnerski opremljenih soba, bazen, restoran te sve ostale popratne sadržaje, piše portal Naši Školji.

Budući hotel u Preku, koji bi trebao biti gotov 2025. godine, pridružit će se portfelju HOK osiguranja i bit će dio Hiltonove franšize kao i ostala tri Hiton hotela, koje HOK osiguranje vodi preko tvrtke Zagreb City Hotels – Canopy by Hilton Zagreb City Centre, DoubleTree by Hilton Zagreb i Hilton Garden Inn Zagreb Radnička.

- Nakon baštinskog hotela Dunatovi dvori, koji je otvoren prije dvije godine, Preko će dobiti još jedan luksuzni hotel, što je velika stvar ne samo za otok Ugljan, nego i za susjedni Pašman, smatra načelnik Općine Preko Jure Brižić.

Budući hotel u Preku, koji bi trebao biti gotov 2025. godine, pridružit će se portfelju HOK osiguranja i bit će dio Hiltonove franšize kao i ostala tri Hiton hotela, koje HOK osiguranje vodi preko tvrtke Zagreb City Hotels, – Canopy by Hilton Zagreb City Centre, DoubleTree by Hilton Zagreb i Hilton Garden Inn Zagreb Radnička.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.