1 min. čitanja

HGSS i NP Mljet potpisali sporazum o 24-satnom dežurstvu tijekom sezone

HGSS i NP Mljet potpisali sporazum o 24-satnom dežurstvu tijekom sezone
Foto: NP Mljet

MLJET – Ravnatelj Javne ustanove „Nacionalni park Mljet” Ivan Sršen i pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja Josip Granić potpisali su sporazum o 24-satnom dežurstvu HGSS-a u sezoni 2022., od početka lipnja do početka listopada.

Izvrsna suradnja NP Mljet i Gorske službe spašavanja traje već nekoliko godina. Rezultirala je povećanjem sigurnosti posjetitelja ne samo u vidu pružanja pravodobne pomoći na terenu, već i u boljem opremanju pješačkih i planinarskih staza te poboljšanju i digitalizaciji terenskih karata, koje se od ove godine mogu koristiti i putem Google aplikacije za navigaciju po Parku.

Osim toga, suradnjom na europskom projektu opremljena je ispostava HGSS-a u prostoru koji je osigurala Općina Mljet i nabavljeno je jedno brzo plovilo, a vozilo za ispostavu je osigurala Javna ustanova.

Sve navedeno, uz prisustvo rendžera Nacionalnog parka Mljet i ostalih žurnih službi otoka Mljeta, garancija je za sigurnost posjetitelja, naročito sve brojnijih planinara u istraživanju preko 200 km šumskih pješačkih staza ovog najzelenijeg hrvatskog otoka.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.