1 min. čitanja

HGSS i HRZ helikopterom spašavali pastira s Biokova

HGSS i HRZ helikopterom spašavali pastira s Biokova
Foto: HGSS

MAKARSKA – Pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja iz Makarske u petak su pritekli u pomoć jednom pastiru. Naime, u ranim popodnevnim satima stigla je dojava od kolega iz HGSS stanice Dubrovnik, ispostava Neretva, kako se pastir koji se nalazi na predjelu Biokova (Rilić) ne javlja na pozive a koji se dan ranije žalio na bolove u lijevom dijelu tijela, ruku i nogu.

– Dogovoreno je kako će kolege otići izviditi situaciju te su po samoj dojavi članovi HGSS stanice Makarska stavljeni u pripravnost. Dolaskom kolega do pastira, ustanovljeno je njegovo zdravstveno stanje loše, te je pokrenut protokol za podizanje helikoptera HRZ-a.

Dolaskom helikoptera u Makarsku, timu letača spašavatelja priključuje se liječnica iz HGSS stanice Makarska te jedan član u pratnji. Nakon liječničkog pregleda pastira, odlučeno je kako će se isti transportirati hitno do HMS Makarska na daljnju obradu.

Malo prije 19:00 sati unesrećeni pastir je i predan HMS Makarska. Dolaskom svih spašavatelja u bazu završena je još jedna intervencija na Biokovu.

Ovim putem zahvaljujemo i HRZ-u koje je prepoznalo hitnost stanja u kojem se unesrećeni pastir nalazio – poručuju iz HGSS-a.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.