2 min. čitanja

Heroj koji je spasio utopljenika u Crikvenici: "Plutao je na leđima, a struja ga nosila na pučinu..."

Heroj koji je spasio utopljenika u Crikvenici: "Plutao je na leđima, a struja ga nosila na pučinu..."
Foto: RTL / Screenshot

CRIKVENICA - Ostao je priseban, nazvao policiju, a u džepu mu je bio ključ barke koja je bila u susjednoj uvali. Zajedno s policajcima krenuli su na pučinu i našli muškarca kako pluta na leđima. 'Bio je bliže Krku nego Crikvenici', otkriva jedan od policajca koji je sudjelovao u akciji spašavanja utopljenika.

Vlado Radović iz Selca se, rekao je, "našao u pravo vrijeme na pravom mjestu" te vidio i na kraju spasio utopljenika, ispričao je za RTL ovaj hrabri spasilac ljudskog života.

- Bilo iza pola noći, slabo se vidjelo, bilo je hladno. Slučajno sam uočio muškarca u rijeci koja ga je nosila prema moru. Trebalo je biti priseban, brzo reagirati pa sam obavijestio policiju koja je brzo došla. Zajedno smo reagirali i spasili utopljenika - rekao je skromno Vlado.

On je lovio ribu, a njegova barka u susjednoj lučici.

- Županijska lučka uprava Crikvenica nema plovilo, a trebalo je ragirati. Srećom imao sam ključeve motora svoje barke - rekao je Vlado.

U njegovu barku uskočili su policajci, među njima je bila Tea Švob.  

- Bila je to utrka s vremenom, licencirani sam spasilac i znala sam da nemamo mnogo vremena, da trebamo brzo reagirati. S obzirom da je bio utopljenik, znala sam da će mu trebati prva pomoć. Vlado je bio tu i s nama priča je dobila sretan kraj - ispričala je policajka iz Crikvenice Tea Švob, prenosi Danas.hr.

Ona je utopljeniku u barci pružila prvu pomoć.

- Kad smo ga vidjeli, plutao je na leđima, nerazgovjetno je vikao, govorio. Odmah smo ga pokušali utopliti, bio je mokar. Doši smo na obalu i dalje ga je preuzela Hitna pomoć - prepričava Tea.

S njom je bio i policajac Vedran Vuković koji pojašnjava da rijeka ima prilično jaku struju te je vrlo brzo muškarca odnijela na pučinu.

- Rijeka je jaka i zbog pritoka s akumulacijskog jezera u Triblju. Struja ja ge prilično daleko izvukla na pučinu. Kad smo ga našli, bio je bliže Krku nego Crikvenici. Zatekli smo ga na leđima, pothlađenog, izvukli smo ga van, pokušali utopliti. Prema zadnjim informacijama koje imamo, u stabilnom je stanju - rekao je policajac Vuković.

Kaže, njemu je to bila jedna od zahtjevnijih intervencija u posljednjih 10 godina. Istraga bi trebala otkriti što se muškarcu dogodilo.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Selčanin dojavio utapanje, pa pomogao policiji izvući utopljenika
Građanin iz Selca prije ponoći je prijavio policiji da je uočio utopljenika. Potom su se policijski službenici s dojaviteljem i njegovom barkom uputili prema pučini mora u potragu koja je uspješno završila. Noćas su u Crikvenici policijski službenici sudjelovali u spašavanju utopljenik…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.